Foto: IJF World Judo Tour u Rijeci obilježila sjajna Marijana Mišković osvojenom broncom

Judo, Mišković, postolje, bronca

Judo, Mišković, postolje, broncaU dvorani riječkog Centra Zamet proteklog vikenda, održan je olimpijski kvalifikacijski turnir iz serije “IJF World Judo Tour”. Na turniru se okupilo više od 300 natjecatelja iz 40 zemalja svijeta. Među njima je veliki broj vrhunskih natjecatelja, pa tako i deset osvajača medalja sa Svjetskog prvenstva održanog prošli mjesec u Rio de Janeiru.

Rijeka je u travnju prošle godine sklopila ugovor s Međunarodnom judo federacijom te tako dobila domaćinstvo za sljedeće četiri godine. U sklopu “IJF WORLD JUDO TOUR-a” održavaju se četiri IJF GRAND PRIX-a i to u njemačkom Düsseldorfu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima ( Abu Dhabi), azerbajdžanskom Bakuu i kineskom Qingdau. Grad Rijeka bit će domaćin petog turnira iz serije, koji će se održavati od 2013. do 2016. godine u drugom tjednu mjeseca rujna.

Prije samog natjecanja gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel poručio je: “Važnost ovog natjecanja je i u popularnosti juda u svijetu, čega mi, u odnosu na druge sportove ponekad možda i nismo dovoljno svjesni.” Nagradni fond iznosio je čak 100 tisuća dolara.

Od hrvatskih boraca nastupili su olimpijci Marijana Mišković i Tomislav Marjanović te su oboje istaknuli kako im je “nakon toliko godina i brojnih nastupa po svijetu velika čast i zadovoljstvo nastupati na jednom takvom snažnom turniru upravo u Hrvatskoj.”

Upravo je Marijana Mišković na prvom ikada IJF Grand Prixu u Hrvatskoj, osvojila i odličje.

Pred domaćim navijačima, Mišković je bila bolja u borbi za broncu kategorije -63kg protiv Slovenke Nine Milošević, koju je također pobijedila u finalu MI u Mersinu ranije u lipnju ove godine. Bila je bolja od predstavnice Portugala Ane Chacole i Maelle Di Cintio iz Francuske, dok je polufinalnu borbu izgubila od Španjolke Isabel Puche. Plasman je još ostvarila Andrea Bekić u kategoriji -63kg, gdje je završila na sedmom mjestu. (Foto: judo.hr)

REZULTATI: Rijeka IJF World Judo Tour

AKTUALNO OSTALI SPORTOVI
Tagged with: ,

Ostavi komentar