Foto: Sjajne mlade judašice osvojile svjetsku ekipnu broncu za Hrvatsku, medalju proslavile na primanju kod predsjednika Josipovića!

Judo, Hrvatska, bronca

Judo, Hrvatska, broncaHrvatska ženska juniorska reprezentacija danas je ispisala povijest juda u Hrvatskoj. Osvojena je brončana medalja po prvi puta ikad u ekipnom dijelu natjecanja. Hrvatska je u borbi za brončanu medalju bila bolja od Rusije 4:1.

Natjecanje su mlade Hrvatice otvorile pobjedom u prvom kolu protiv Velike Britanije također sa 4:1, u drugom kolu protivnice su bile Brazilke,  ali niti tu cure nisu stale. Upisale su pobjedu 3:2, predvođene aktualnom prvakinjom svijeta Barbarom Matić, koja je nastupila u plus kategoriji iako je njena kategorija -70kg. Barbara je bila bolja od 30kg teže natjecateljice, a Hrvatska je ušla u polufinale.

Idući dvoboj bio je s Japanom, protiv kojih nije bilo rješenja te su suparnice ušle u finale s 4:1.

Hrvatska reprezentacija nastupila je u sljedećem sastavu:

-52kg – Beata Guszak

-57kg – Tena Šikić

-63kg – Maja Blagojević

-63kg – Ana Kokeza

-70kg – Barbara Matić

+70kg – Brigita Matić

+70kg – Ivana Šutalo

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović svečano je primio hrvatsku žensku juniorsku judo reprezentaciju. Sve natjecateljice srdačno je pozdravio predsjednik Josipović, koji je istaknuo kako je iznimno ponosan da je upravo Hrvatska našla svoje mjesto na postolju zajedno sa Japanom, Francuskom i Njemačkom, odnosno ispred Rusije, Brazila i ostalih ‘velikana’. Također je čestitao i sestrama Barbari i Brigiti Matić na njihovom velikom uspjehu u individualnom dijelu natjecanja. Barbara Matić u petak je osvojila zlato u kategoriji -70kg, a mlađa sestra Brigita brončanu medalju u kategoriji -78kg.

Predsjednica saveza Sanda Čorak, zahvalila se na prijemu, te napomenula da je Hrvatska ovim rezultatom ispisala još jednom povijest u hrvatskom judu. Kako je u ekipnom meču za broncu Hrvatska pobijedila Rusiju sa 4:1, svakako možemo reći da predsjednik Ivo Josipović ima bolje judašice od predsjednika Vladimira Putina.

Predsjednik Putin počasni je predsjednik Međunarodne judo federacije, ujedno nositelj majstorskog pojasa, te nekadašnji natjecatelj i trener. (Foto: judo.hr)

AKTUALNO IZDVOJENO OSTALI SPORTOVI

Ostavi komentar