Garibović osvojio ‘Super 8′, Martinac svladao Kvesića za broncu: Potvrdili su kako su zreli za osvajanje ovakvih turnira!

Esad, Enes Garibović

Enes Garibović pobjednik je 26. međunarodnog turnira “Super eight” koji se održao u zagrebačkoj dvorani Trnsko.

U finalnoj borbi Garibović je nadvisio Turčina Serkana Yagcija sa 4-0, a u međusobnom susretu dvojice hrvatskih natjecatelja, u dvoboju za treće mjesto Ivan Martinac bio je bolji od Anđela Kvesića s minimalnih 1-0.

Prije toga održano je natjecanje u Plavoj i Crvenoj skupini prema uzoru na teniski Masters. Igralo se ligaškim sustavom, svatko sa svakim.

Garibović je u Plavoj skupini pobijedio Srbina Dejana Cvrkotu s 2-0,s Ivanom Martincem završilo je 1-1 (prvi bod Garibović), a ostvario je još jednu pobjedu svladavši Nizozemca Renea Smaala sa 6-4.

Osim dvoboja s Garibovićem, Martinac je u Plavoj skupini bio bolji od Nizozmca Smaala 4-2 i Srbina Cvrkote 8-0.

Andjelo Kvesić natjecao se u Crvenoj skupini i do borbe za broncu stigao je drugim mjestom u skupni, pobjedom nad Slovencem Sebastjanom Budihnom 1-0, remijem s Mađarom Gaborom Harspatakijem 0-0 i minimalnim porazom od Turčina Yagcija s 1-0.

“Jako smo zadovoljni, puno dobrih borbi, ali i hrvatskih natjecatelja na postolju. Naši su predstavnici nakon nedavno osvojene ekipne brončane medalje na Europskom prvenstvu u Turskoj potvrdili i ovom prigodom da su zreli za osvajanjem ovakvih natjecanja”, istaknuo je direktor turnira Nikola Protuđer i dodao: “Konkurencija je bila jaka. Velika je stvar za “Super eight” kad takvi iskusni natjecatelji iz ostalih zemalja kao što su bili ove godine na kraju budu ili drugi nakon našeg ili čak ne osvoje odličje.”

Ukupnom pobjedom Enes Garibović drugi put zaredom hrvatski je karatist koji je trijumfirao na prestižnom “Super 8″ turniru, budući da je prošle godine naslov pobjednika osvojio Anđelo Kvesić.

Crvena skupina:

Harspataki (Hun)-Yagci (Tur) 0-1
Kvesić (Cro)-Budihna (Slo) 1-0
Harspataki (Hun)-Kvesić (Cro) 0-0
Yagci (Tur)-Budihna (Slo) 8-0
Harspataki (Hun)-Budihna (Slo) 0-0
Yagci (Tur)-Kvesić (Cro) 1-0

Plava skupina:

Martinac (Cro)-Smaal (Ned) 4-2
Garibović (Cro)-Cvrkota (Ser) 2-0
Martinac (Cro)-Garibović (Cro) 1-1
Smaal (Ned)-Cvrkota (Ser) 4-0
Martinac (Cro)-Cvrkota (Ser) 8-0
Smaal (Ned)-Garibović (Cro) 4-6

Finale: Garibović (CRO) – Yagci 4-0

Za treće mjesto: Martinac (CRO) – Kvesić (CRO) 1-0

BORILAČKI SPORTOVI