Kozina i Gojun u finalu EHF Cupa, Drago Vuković ima nadu u oporavak: Strahovao sam kako ću se morati ostaviti rukometa…

Gojun, Kozina, Instagram

Krešimir Kozina i Jakov Gojun sa svojim berlinskim Füchseom igrat će u finalu ovogodišnjeg izdanja EHF Cupa. Lisice su na završnom turniru s uvjerljivih 35:24 svladale francuski Saint-Raphael.

Kozina je zabio četiri pogotka, uz jednu kaznu od dvije minute. Gojun se nije upisao u listu strijelaca, tradicionalno dobro je obavljao svoje obrambene zadaće, a upisao je tek javnu opomenu. Vratar Heinevetter imao je 14 obrana, a iskusni Danac Hans Lindberg zabio je čak 11 golova.

Drago Vuković nije u kadru Berlinčana zbog oporavka od teške ozljede i operacije desnog ramena.

Olimpijski pobjednik iz 2004. godine razmišljao je i o prekidu karijere u 34. godini: “Neke dane osjećam se bolje, neke lošije. Frustrirajuće je kada šest dana u tjednu radiš na rehabilitaciji i gotovo da nema napretka. Iskreno, više ne mogu smisliti teretanu.”

Izvan pogona je već pet mjeseci: “Još uvijek ne mogu primiti loptu u ruku, osjećam bol. Nitko ne zna koliko će još trajati oporavak.”

“Izostao sam možda na deset utakmica u posljednjih deset godina, nikad nisam bio ozbiljnije ozlijeđen. Dosađujem se, stalno sam na rehabilitaciji, vježbama, tretmanima, to me jako smeta. U prva tri tjedna nisam spavao od bolova, prva dva mjeseca su bila katastrofa i bojao sam se kako ću se morati ostaviti rukometa. Sada ipak ponovno imam nade u oporavak,” rekao je u razgovoru za bz-berlin.de.

U drugom polufinalu Magdeburg Željka Muse poražen je 29:33 od Frisch auf Göppingena, domaćina Final Four završnog turnira. Hrvatski reprezentativac zabio je jedan pogodak.

Finale u EWS Areni igra se od 17 sati. [LIVESTREAM]

EHF Cup

RUKOMET