Gem Set Hrvatska: Počinje teniski spektakl u Petrinji

broj za donacije

Prvi dan sportsko-humanitarnog događanja Gem Set Hrvatska obilježila su nasmijana lica više od 150 djece, koja su se okupila na novosagrađenom sportskom terenu u Petrinji. Ovi su mališani dobili priliku zaigrati tenis s jednim od najvećih sportaša Hrvatske, tenisačem Marinom Čilićem, čija je Zaklada još jednom uspješno organizirala ovaj jedinstveni turnir. Marinu će se danas pridružiti i ostale sportske zvijezde, a najposebniji teniski mečevi igrat će se za djecu Sisačko-moslavačke županije. Zaklada Marin Čilić je otvorila i humanitarni broj za donacije pa će tako svi oni, koji neće biti u mogućnosti doći u Petrinju, pozivom na broj 060 9004 (cijena poziva 6,25 kuna s PDV-om), moći sudjelovati u ovoj plemenitoj priči te donirati za izgradnju sportskog igrališta u Hrvatskoj Kostajnici.

Današnji turnir započinje u 15 sati, a igra će se odvijati u dvije skupine. Samu završnicu osigurat će dva najuspješnija para iz svakog tima, a igrat će se od 18.30, uz izravni televizijski prijenos. Nositelji Skupine A, koja je simbolično nazvana Petrinja, gdje je već sagrađeno prvo sportsko igralište, su prošlogodišnji finalisti Marin Čilić i Luka Modrić, nogometaš Ivan Perišić i tenisač Ivan Dodig, rukometaš Luka Cindrić i tenisač Mate Delić te odbojkašica Nikolina Božićević i tenisač Borna Ćorić.

U Skupini B, nazvanoj Hrvatska Kostajnica, gdje će uskoro krenuti izgradnja drugog igrališta za djecu, su prošlogodišnji pobjednici Mario Mandžukić i mladi tenisač Patrik Jurina, a s njima će zaigrati i nogometaš Mateo Kovačić i tenisačica Donna Vekić, odbojkaš Tsimafei Zhukouski i tenisačica Jelena Kostanić-Tošić te vaterpolist Franko Lazić i tenisač Dino Prižmić.

Tenis village je otvoren i danas, a od 9 sati, a posjetitelji će se moći zabaviti uz brojne aktivnosti. Darivanje krvi, mogućnost kontrole madeža, jutarnji fitness za najmlađe, aktivacijska zona s pikadom na napuhavanje, prodaja učeničkih ručno izrađenih proizvoda, mini trampolin program treninga organiziranog od strane studenata kineziologije, Open Air Cinema, uz projekciju filma Mia i bijeli lav, radionica crtanja te ono čemu se djeca najviše vesele – mogućnost upoznavanja svojih sportskih idola, sudionika turnira Gem Set Hrvatska, u autogram zoni, samo su neke od aktivnosti.

DRUŠTVENE MREŽE TENIS