Nikola Mektić i Mate Pavić osvojili Wimbledon: Učinite nas ovako sretnima i nakon nastupa u Tokiju

Mektić, Pavić

Fantastični hrvatski teniski par Nikola Mektić i Mate Pavić pobjednici su prestižnog Grand Slam turnira u Wimbledonu, nakon što su u finalu s 3-1 u setovima (6-4, 7-6 (5), 2-6, 7-5) svladali Španjolca Marcela Granollersa i Argentinca Horacija Zeballosa nakon dva sata i 43 minute igre.

Paviću je ovo treći osvojeni Grand Slam turnir u konkurenciji muških parova (Australian Open s Oliverom Marachom 2018. i US Open 2020. s Brunom Soaresom), dok je Mektić osvojio svoj prvi “grand slam” u ovoj konkurenciji. Mektiću i Paviću bio je ovo 10. finale ove sezone te osmi osvojeni naslov pobjednika.

Splićanin i Zagrepčanin evidentni su hrvatski kandidati za osvajanje medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju.

“Ovo je za mene najveći uspjeh koji je moguće ostvariti. Sve nakon ovoga je bonus. Bilo bi malo nespretno reći da se osjećam kao da mi je pao kamen sa srca jer iza sebe već imam izvrsnu karijeru, ali jednostvano ovim naslovom dosegao sam svoj vrhunac te zato mogu reći da mi je na neki način pao teret s leđa jer sam napokon uzeo taj Grand Slam obzirom na rezultate koje sam imao. Stoga sam očekivao da bi bilo realno da se to dogodi. Sada se napokon to dogodilo te sam iznimno sretan. Očekujem da ćemo nastaviti istim ritmom te se i dalje nadam dobrim rezultatima,” poručio je Mektić.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Nikola Mektic (@nikola_mektic)


Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša i glavni tajnik Siniša Krajač čestitali su Mektiću i Paviću osvajanje naslova pobjednika Grand Slam turnira u Wimbledonu u konkurenciji muških parova.

“Dragi Mate i Nikola, novim vrhunskim ostvarenjem učinili ste nas iznimno ponosnima, a još i dodatno jer ste podsjetili na Goranov trijumf u „singlu“ prije dva desetljeća. Na najljepši mogući način najavili ste i nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju. Malo je reći da ste među našim glavnim uzdanicama za odličje u Tokiju, jer vi ste i trijumfom u Wimbledonu potvrdili da ste kao najbolji svjetski par predodređeni za olimpijsko postolje. Zato vam ponajprije želimo dobro zdravlje i što uspješniji oporavak za olimpijski turnir. U ime cjelokupne hrvatske olimpijske obitelji i osobno ime čestitamo vam na još jednom sjajnom postignuću – naslovu pobjednika Wimbledona u parovima! Učinite nas ovako sretnima i nakon nastupa u Tokiju!”

TENIS
Tagged with: ,