Glasnović, Cernogoraz i Pejčić ostali bez medalja na Mediteranskim igrama

Perec, Glasnović

Trećeg dana natjecanja na Mediteranskim igrama u španjolskoj Tarragoni nije bilo medalja hrvatskih sportašica i sportaša.

U završnici kajakaških natjecanja naše je dvoje predstavnika u četiri finalna nastupa ostalo bez postolja. Antun Novaković je u kajaku jednosjedu (K-1) zauzeo peto mjesto u utrci na 500 m, a isti domet u istoj disciplini i na istoj dionici ostvarila je i Anamaria Govorčinović. U finalnim utrkama na 200 m Novaković je završio osmi, a Govorčinović je bila deveta.

Streljaštvo je ponudilo priliku u pet finala, čak i bez aktualnog olimpijskog prvaka u disciplini trap, Josipa Glasnovića, koji nije dohvatio završnicu. No, Giovanni Cernogoraz nije imao svoj dan te je, kao četvrtoplasirani, ostao deset poena udaljen od bronce. Ništa bolje sreće nisu bile ni naše uzdanice u zračnoj pušci. Tanja Perec i Snježana Pejčić, kao petoplasirana i sedmoplasirana, prošle su u finale discipline zračna puška na 10 m. Na kraju – Pejčić četvrta, Perec sedma. Finale iste discipline izborili su i naši muški strijelci – Borna Petanjek kao trećeplasirani i Marin Čerina kao šesti finalist. Petanjek je u borbi za odličja bio peti, Čerina – osmi.

Odbojkaši su se pobjedom, također na Alžirom, ali s tijesnih 3-2 (25-19, 25-17, 22-25, 23-25, 15-12), spasili od izravnog ispadanja. Za prolazak u drugi krug potrebna im je još i pobjeda Francuza nad Alžirom koja se igra u ponedjeljak, baš kao i dvoboj hrvatskih odbojkašica protiv Francuskinja.

U borilačkim sportovima najbliža medalji bila je Ana-Marija Bujas Čelan u kategoriji +68 kg. Početna pobjeda usmjerila ju je u četvrtfinale, ali tada joj se zakomplicirao put prema postolju, uslijed poraza od buduće osvajačice srebra, Grkinje Chatziliadou. Uspješan popravak protiv Kosovarke Orane otvorio joj je priliku za broncu, međutim, ipak nije mogla do postolja protiv Turkinje Hocaoglu. Početnim porazima u kategorijama do i iznad 84 kg Ivan i Anđelo Kvesić nisu se domogli četvrtfinala.

Gimnastičari Matija Baron i Jakov Vlahek ušli su u finale višeboja, ali zahvaljujući malom broju prijavljenih vježbača i nacionalnom ključu, prema kojem nijednoj državi nije dopušteno imati više od tri predstavnika.

Hrvači Ivan Lizatović (60 kg), Božo Starčević (77 kg) i Ivan Huklek (87 kg) nakon startnih pobjeda zapeli su u polufinalnim borbama. U ponedjeljak ih očekuju repasažni dvoboji, a navečer i moguća borba za odličja.

Anton Louie Lončar kvalificirao se u borbu za medalje discipline 100 m leđno, nakon četvrtog mjesta u izlučnoj skupini. Nastup je završio solidnim sedmim mjestom. Nikola Obrovac stigao je peti u kvalifikacijskoj utrci na 100 m prsno, ali nedovoljno za finale (prvi ispod crte). Lončar i Obrovac u ponedjeljak imaju nove izazove – u disciplinama 200 m leđno i 50 m prsno.

Debitantske nastupe na MI u Tarragoni u ponedjeljak će imati i naša jedina mačevalačka uzdanica, Paula Jukić u disciplini mač, kao i golfer Marko Stepinac.

OSTALI SPORTOVI