Detono i Kontesa Nera slavili na Zagreb Openu: Idemo na Final 4!

Zagreb Open, Kontesa Nera

Završio je i treći turnir prvenstva Hrvatske u rukometu na pijesku. Detono Zagreb i ŽKRP Kontesa Nera slavili su u finalnim utakmicama Zagreb Opena i tako ponovili prošlogodišnji uspjeh.

Zagreb Open 2018

Žensko finale odlučilo je pobjednika tek nakon raspucavanja. ŽKRP Kontesa Nera pobijedila je juniorsku reprezentaciju Hrvatske s 2-1 u setovima (29:18, 14:15, 7:6). “Igrali smo finale protiv juniorki, koje sad putuju na Europsko prvenstvo. Utakmica je bila teška, nakon cijelog dana čekanja, ipak to uzme svoj danak, ali eto na kraju smo to izvukli. Rekla bih ipak na iskustvo”, izjavila je Mara Budić, vratarka Kontesa Nere.

Kontesa Nera, Zagreb Open

U muškoj konkurenciji Detono Zagreb je u finalu svladao ekipu White Boys rezultatom 2-0 (25:18, 28:21) u setovima. “Što reći? Malo smo se pripremili za njihovu taktiku. Vidjeli smo kako igraju. Nije pomogao ni ovaj utabani teren, što inače puno pomaže ‘slabijim’ ekipama i evo uspješno smo priveli ovo finale kraju, dobili 2:0. Ovo je prvo finale koje smo dobili 2-0 ove sezone i zadovoljan sam. To je to! Idemo na Final 4,” rekao je Ivan Jurić, igrač Detona Zagreb.

Ekipe Toyota MHC Dubrave bile su treće i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

Final 4, završni turnir za naslov prvakinja i prvaka Hrvatske, na rasporedu je 13. i 14. srpnja ove godine, baš kao i prošle godine u Varaždinu.

ZAGREB OPEN 2018 – REZULTATI

RUKOMET