Gojun optimističan uoči finala SEHA Gazprom lige: Kroz čvrstu obranu možemo graditi put do pobjede

Gojun, SEHA

Rukometaši PPD Zagreba spremni su za veliki okršaj s mađarskim Veszpremom u finalu SEHA Gazprom lige!

Nakon dramatičnog dvoboja u polufinalu i pobjede nad Meškov Brestom, pred igračima Ivice Obrvana sada je još veći izazov.

“Zagreb nije dugo osvojio ovaj trofej i sada imamo priliku da upravo to učinimo. Neće biti lako, s druge strane je ponajbolja momčad današnjice, ali u sportu su uvijek moguća iznenađenja. Oni jesu favoriti, ali mi smo i protiv Bresta pokazali da se znamo s takvima nositi i da kroz našu čvrstu obranu možemo graditi put do pobjede. Nadam se da možemo to ponoviti i otići do kraja,” istaknuo je glavni obrambeni igrač hrvatskog prvaka Jakov Gojun.

Uvertira finalu bit će susret za treće mjesto između Meškova i ukrajinskog Motora iz Zaporožja, a borba za trofej počinje u 19 sati.

“Bit će to za nas izuzetno teško finale. Matej Hrstić zbog ozljede nije niti došao u Zadar, a u polufinalu smo ostali brz Zvonimira Srne i vjerojatno Sandra Obranovića. Protiv tako jake obrane, kao što je Veszpremova nije lako igrati ni u punom sastavu, a nama će svakako nedostajati rotacije. No, nemojte me krivo shvatiti ne idemo u finale s bijelom zastavom. Mi ćemo se pripremiti najbolje što možemo i uzdati se u naše mlade snage poput Karpa Sirotića, Edina Klisa i Filipa Vistoropa kojega moram pohvaliti za izvanrednu predstavu u polufinalu. Mišljenja sam da mu je to najbolja utakmica u dresu Zagreba,”  poručio je u najavi trener Obrvan.

Ovo je četvrto finale SEHA Gazprom lige za Zagrebaše koji su jedini dosadašnji trofej osvojili 2013. godine. Veszprem je prvak ovog prestižnog regionalnog natjecanja bio tri puta.

U dosadašnjih devet dvoboja ova dva kluba u sklopu regionalnog natjecanja Zagreb je slavio samo jednom…

Neka se ponovi!

(Foto: SEHA Gazprom / Sasa Pahic Szabo / kolektiff)

RUKOMET