Goluža prvo oduzeo kapetansku traku Horvatu pa dobio otkaz u Zagrebu!

Goluža, Prešov

Slavko Goluža više nije trener PPD Zagreba! Nakon što je u Umagu tek poslije izvođenja sedmeraca osvojio Kup, bivši hrvatski izbornik dobio je otkaz u Zagrebu i prije kraja sezone, do kada je bila dogovorena suradnja.

Klupu će tako odmah preuzeti Kasim Kamenica, koji je za kormilo hrvatskog prvaka trebao sjesti na početku priprema za novu sezonu.

Goluža je prije finala Kupa i odlaska iz kluba, zbog navodne nediscipline u svlačionici, oduzeo kapetansku traku legendi kluba Zlatku Horvatu i dao ju Igoru Voriju, koji se na početku aktualne sezone vratio u Zagreb završiti igračku karijeru…

“Iako svjesni da ozbiljnom i velikom klubu kakav je rukometni klub Prvo plinarsko društvo Zagreb ne priliči napraviti i treću smjenu trenera u jednoj sezoni, u preostalih pet kola Premijer lige za prvaka rukometnog prvenstva Hrvatske, prvu ekipu rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb vodit će trener Kasim Kamenica, navodi se u priopćenju iz kluba.

Zagrebaše je u sezonu uveo Veselin Vujović, nakon njega trenersku palicu preuzeo je Silvio Ivandija, uskočio je ‘dobar vojnik’ Keta, a prvenstvo će na kraju ipak osvojiti Kamenica.

“Uprava kluba donijela je odluku kako je najbolje da trener kojega smo nedavno predstavili kao našeg šefa struke za narednu sezonu, dobije priliku kroz preostalih pet susreta i nekoliko desetaka treninga upoznati rukometaše PPD Zagreba kako bi imao bolji uvid u stanje prve ekipe i kako bi što bezbolnije krenuli u pripreme za novu sezonu. Sigurni smo kako je ovo dobra odluka koja će olakšati fazu prilagodbe novog trenera na igrače i obrnuto.

Trener Slavko Goluža, koji od 1. srpnja ima dogovorenu suradnju sa slovačkim prvakom Tatranom iz Prešova, još se jednom spremno stavio na raspolaganje i kao vjerni vojnik kluba olakšao hrvatskom rukometnom prvaku da uspješno završi natjecanje u Hrvatskom rukometnom kupu i da klub s tako zaokruženom cjelinom može okrenuti novu stranicu.

Treneru Goluži zahvaljujemo se na lojalnosti i kvalitetnom radu te mu želimo sve najbolje u njegovoj daljnjoj karijeri,” poručili su iz PPD Zagreba.

RUKOMET