Goran poziva na ekshibiciju s Agassijem, treća pozivnica mladoj hrvatskoj teniskoj nadi: “Uz umaški turnir sam odrastao!”

Goran, Twitter

Nakon što su prve dvije pozivnice za glavni turnir 27. Konzum Croatia Opena Umag dodijeljene hrvatskim igračima, direktor turnira Lawrence Frankopan održao je obećanje i posljednji, treći, ‘wild card’ dodijelio domaćem igraču. Priliku za dokazivanje među 28 najboljih u Umagu će imati 19-godišnji Nino Serdarušić, hrvatska teniska nada i, nakon Borne Ćorića, uvjerljivo najbolje plasirani hrvatski tenisač mlađi od 20 godina.

Nino Serdarušić počeo je kao dječak igrati tenis u Stella Marisu pa će u Umagu, s kojim mu je obitelj i dalje usko povezana, imati priliku pred domaćom publikom debitirati na turniru ove kategorije.

“Jako sam sretan što sam dobio priliku osjetiti što znači nastup na ATP razini. Uz umaški sam turnir odrastao i nadam se da ću opravdati očekivanja. Prije dvije godine sam igrao kvalifikacije u pojedinačnoj i glavni turnir u konkurenciji parova, ali ovo će biti sasvim novo iskustvo za mene. Hvala direktoru turnira i Istraturistu što su prepoznali moj trud i rezultate”, kazao je Serdarušić, a prenosi službena stranica.

Nino Serdarušić, Facebook

“Nino je, uz Bornu, mladić koji bi trebao nositi hrvatski muški tenis u narednih deset i više godina. Nadam se da će mu ova pozivnica olakšati put prema vrhu svjetskog tenisa. Zaslužio ju je svojim predanim radom i sve boljim rezultatima na Futures razini”, naglasio je direktor turnira Lawrence Frankopan .

Uz već ranije potvrđene Franka Škugora i Nikolu Mektića, Serdarušić će biti treći Hrvat u glavnom ždrijebu ovogodišnjeg Konzum Croatia Opena Umag. Dvije pozivnice za kvalifikacije također će ići u ruke hrvatskim igračima, a domaći će igrači dobiti prednost i za dvije pozivnice u konkurenciji parova. U glavnom turniru parova svoje će mjesto zahvaljujući odličnom ATP plasmanu imati jedna hrvatska kombinacija koju čine Nikola Mektić i Antonio Šančić, piše croatiaopen.hr

U subotu 16. srpnja turnir će spektakularnom ekshibicijom otvoriti Andre Agassi i Goran Ivanišević, koji je pozvao navijače u Umag:

U srijedu 20. srpnja čeka nas ekshibicija Donne Vekić i Talijanke Flavije Pennette, u subotu 23. srpnja igra se finale parova i polufinala, dok je za nedjelju 24. srpnja predviđeno veliko finale Konzum Croatia Opena u Umagu.

TENIS