Goran Rajković iz Norveške za Crosport: “U Drammenu mi je jako lijepo, a sve je lakše sada kada je i obitelj sa mnom”

Goran Rajković

Goran RajkovićNa hladnom europskom sjeveru rukomet je svakako jedan od omiljenih loptačkih sportova, a tako niti Norveška nije iznimka. Svoju priliku za uspjehom u Skandinaviji potražio je i hrvatski rukometni vratar Goran Rajković, koji je nakon rodnog Đakova pa Osijeka, Vinkovaca te šest uspješnih godina u Našicama, prošle sezone stigao iz Slavonije u norveški Elverum, osvojio s njim prvi povijesni naslov nacionalnog prvaka te su u aktualnoj sezoni skrasio u Drammenu.

Nova sezona ipak nije krenula prema željama i nadanjima, jer iako su očekivanja bila velika, Drammen je trenutno na devetoj poziciji, a ispao je i u polufinalu Kupa.

Ipak, 34-godišnji Rajković nada se rezultatski boljoj budućnosti…

“Na kraju prošle sezone istekao mi je ugovor s Elverumom, a Drammen je uskočio s puno boljom financijskom ponudom. Elverum se počeo polako rasipati, otišlo je sedam igrača, iako smo osvojili naslov klub je završio u financijskom minusu od 1,5 milijuna kuna. Prošlu sezonu Drammen je završio na sedmoj poziciji, imali su velike ambicije i želja im je bila da se klub uključi u borbu za naslov prvaka. Doveli su mene, još četvoricu novih igrača i novog trenera iz Danske,” započeo je svoj razgovor za Crosport hrvatski vratar na privremenom radu u Norveškoj.

Goran Rajković, Elverum, slavljeDobri rezultati na pripremama nisu se nažalost nastavili i u sezoni: “Sve je počelo super, na pripremama smo pobjeđivali redom sve druge kandidate za naslov, no, kada je krenula sezona jednostavno smo zakazali, bez obzira na težak raspored. U prvih sedam kola uzeli smo samo dva boda i bilo nam je jako teško.”

Čeka se povratak Kristiana Kjellinga…

“Spas sezone trebao je biti u Kupu, gdje smo došli do polufinala, ali smo ispali nakon produžetaka. Sada nam je cilj da se što bolje stabiliziramo za novu sezonu, jer je planu dovođenje nekoliko velikih imena norveškog rukometa,” istaknuo je Rajković te otkrio o kome bi se trebalo raditi: “Dovoljno je samo reći kako bi jedna od njih trebao biti Kristian Kjelling, koji je potekao u ovom klubu, a svim je u rukometnom svijetu dobro poznato koliko on znači i u rukometnom, ali i marketinškom smislu.”

Život na sjeveru lakši je od kada mu se pridružila obitelj: “U Drammenu nema financijskih problema, jer smo mi jedini klub u Norveškoj koji je nakon prva tri mjeseca u sezoni bio u plusu milijun kuna. Što se tiče same igre, zadovoljan sam, branim dosta, trener mi vjeruje i imamo jako dobar odnos, a pošto sam najstariji igrač dosta o ekipi razgovara sa mnom.”

“Moja cijela obitelj je sada sa mnom ovdje, tako da je i to jedan veliki plus za mene pa je sve sada puno lakše,” posebno je naglasio.

O konkretnim planovima za budućnost još je prerano govoriti: “Što će se dogoditi nagodinu, još ćemo vidjeti. Već su me kontaktirali iz Elveruma, jer imaju planove i želju vratiti me za iduću sezonu. No, meni je ovdje jako lijepo, grad je prekrasan i želja mi je da ostanem ovdje,” zaključio je za kraj razgovora za Crosport iskusni rukometni vratar norveškog Drammena Goran Rajković.

 

 

AKTUALNO IZDVOJENO RUKOMET
Tagged with: ,

Ostavi komentar