Gospari potopili Mladost u Zagrebu: Bili smo izvrsni u svim segmentima igre!

Jug CO, Foto Dino Ninković

Vaterpolisti Juga Croatia osiguranje svladali su u prvoj utakmici finala prvenstva Hrvatske Mladost u Zagrebu s uvjerljivih 10:4 i tako u seriji na tri pobjede stigli do početne prednosti.

”Danas smo bili stvarno izvrsni u svim segmentima igre, puno bolji nego u posljednjoj utakmici s Mladosti u finalu Regionalne vaterpolo lige. Apsolutno sam zadovoljan sa svime, treba nastaviti ovakvim ritmom u idućoj utakmici na našem bazenu,” izjavio je nakon utakmice trener Juga Vjekoslav Kobešćak.

Gospare je s tri pogotka predvodio Loren Fatović. Xavi Garcia zabio je dva gola, dok su Maro Joković, Luka Lozina, Hrvoje Benić, Alex Papanastasiou i Marin Tomasović po jednom slali loptu iza leđa Ivana Marcelića. Vratar Toni Popadić skupio je petnaest obrana. U radovima poraženi Radu je bio dvostruki strijelac, a po jednom su zabili Miloš i Lazić.

”Presudila su četiri laka gola koja smo primili u samom početku utakmice. To su bili malo nespretni i nesretni golovi, malo smo zakasnili u reakciji, jedna odbijena lopta i Jug se popeo na plus četiri. Igrali su čvrstu obranu, Popadić odličan na golu i nismo imali prava rješenja u napadu. U ovakvoj utakmici primiti četiri gola u samom početku je nedopustivo, ali s ovakvim Jugom to nije bilo lako,” izjavio je nakon utakmice trener Mladosti Zoran Bajić.

Iduća utakmica finala igra se u Dubrovniku 11. svibnja u 16.30 sati, a treća opet na bazenu Mladosti 19. svibnja s početkom u 16 sati.

(Foto: Dino Ninković)

VATERPOLO VODENI SPORTOVI