Grahovac umjesto Šole na čelu HRS-a, Gobac ponovno zatražio kategorizaciju sportova i sportaša

Tomislav Grahovac, Poljak, Foto HRS

Na izvanrednoj sjednici Skupštine Hrvatskog rukometnog saveza usvojena je ostavka dosadašnjeg čelnog čovjeka Sandija Šole te je jednoglasno izabran novi predsjednik HRS-a, Tomislav Grahovac.

Grahovac je bio na dužnosti predsjednika Nadzornog odbora HRS-a, gdje ga je zamijenio Romeo Vrečko.

“Želim se zahvaliti svima na ukazanoj časti. Svjestan sam velike odgovornosti koju ste mi povjerili. Naš Savez je najbolje organiziran Savez u državi. Ostvaren je veliki rezultat do sada i toplo se nadam ćemo još bolje rezultate postizati. Želim se zahvaliti Sandiju na vođenju Saveza i toplim riječima koje je rekao na odlasku. Želim se zahvaliti svim članovima UO i mojim dosadašnjim suradnicima u NO. Smatram da ćemo svi zajedno , kako je rukomet kolektivni sport, tako će i rad Saveza biti kolektivan. Ne bih htio previše dužiti i nadam se da ćemo što prije početi radi te da ćemo kroz posao rješavati probleme,” poručio je novi čelni čovjek HRS-a.

Okupljanim skupštinarima obratio se i dopredsjednik Saveza Zoran Gobac: “Čak 75 posto prihoda HRS-a su naši vlastiti prihodi, a HOO ne sudjeluje niti 20 posto. Želim da i drugi sportski Savezi pokažu koliko se financiraju sami, a koliko ih financira država.”

“Moramo se svi povezati, i istok i zapad, i sjever i jug i napraviti još jedan iskorak naspram drugih sportova. Potreban nam je novi Zakon o sportu. Već 12 godina nemamo kategorizaciju sportova i sportaša. Rezultat je taj koji bi trebao biti glavni za dobivanja novaca.”

Hrvatsku 2018. godine čeka Europsko prvenstvo u rukometu. (Foto: HRS)

RUKOMET

Ostavi komentar