Haklerskim turnirima na Draženovu igralištu na Baldekinu i u gradu košarke Zadru krenula promocija EuroBasketa

Frenkie, 3x3, Foto HKS

Na Draženovu igralištu na Baldekinu odigran je u subotu, 11. srpnja prvi u nizu haklerskih turnira ‘3 na 3′ koje Hrvatski košarkaški savez organizira u cilju promocije EuroBasketa 2015 čija će se jedna skupina od 5. do 10 rujna igrati u Zagrebu. Bila je to još jedna prilika da se Krešimirov grad pokaže kao pravo košarkaško središte iz kojeg su potekla brojna velika imena domaće, ali i svjetske košarke. Šibenčani i njihovi gosti uživali su u lijepom košarkaškom spektaklu.

Na turniru mlađih kategorija prvo mjesto osvojila je ekipa Dream Team sastavljena od igrača Škole košarke Dražena Petrovića u sastavu: Stipica Ninčević, Dominik Škugor i Karlo Vrančić. Drugo mjesto je osvojila ekipa Karlovačko za koju su igrali Šime Pulić, Šime Grgurica i Ivan Antonio Lelas, dok su treći bili Štrumfovi, u sastavu Filip Mikelin, Niko Lelas i Roko Bilan.

U seniorskom dijelu turnira, borbu za najvrednije nagrade izborile su ekipe Montebar i Crne zvijezde. U neizvjesnoj završnici Crne zvijezde stigle su do pobjede rezultatom 15:13. Za pobjednički sastav igrali su: Marko Grgac, Ivan Mikulandra, Toni Lučev i Martin Jelić, a za Montebar: Gojko Širko, Krešo Dodig, Frane Mandić i Aljoša Bauk. Iz redova pobjedničke ekipe je i MVP turnira, Ivan Mikulandra koji je osvojio mobitel.

Svi sudionici dobili su majice EuroBasketa 2015., a po tri prvoplasirane ekipe osvojile su, uz pakete sponzora, i ulaznice za pripremne utakmice hrvatske reprezentacije uoči rujanskog Eurobasketa u Zagrebu.

Između utakmica organizirane su nagradne igre. U ekshibicijskom gađanju trica sudjelovali su šibenski gradonačelnik Željko Burić, saborski zastupnik Petar Baranović i dvije bivše košarkašice, Linda Antić Borak (sada tajnica Županijskog košarkaškog saveza) i Katarina Maloča Mrčela iz EuroBasketa 2015. Najuspješnija je bila Linda Antić Borak. U natjecanju u tricama najuspješniji je bio Marko Grgac, član pobjedničke ekipe Crnih zvijezda.

Okupljene je, uz voditelja Milana Zivkovica, zabavljao popularni DJ Diskodeliac.

Hakleri se iskazali u gradu košarke Zadru

Nakon “3 na 3″ turnira na Draženovu igralištu na Baldekinu, serija haklerskih turnira u organizaciji HKS-a i u cilju promocije EuroBasketa 2015, nastavljena je dan kasnije, u nedjelju, 12. srpnja u Zadru.

U pravom haklerskom ambijentu, kakav i priliči gradu košarke, nakon sjajnih partija i uzbudljivih završnica do posljednjeg šuta, prvo mjesto osvojila je ekipa MOSA FOWIKI u sastavu: Hrvoje Ćuška, Marin Knežević, Paolo Marčev i Nikola Blažević. Oni su u neizvjesnom finalu rezultatom 15:13 pobijedili ekipu Gladijatori (Marko Atelj, Dinko Kamber, Ivica Bazina i Martin Crnjak). Treće mjesto osvojila je ekipa Škabrnja (Božo Škara, Ivan Kaštropil, Antonijo Mišić i Marko Škara).

Naslov najboljeg igrača, MVP-a turnira u Zadru ponio je Paolo Marčev iz pobjedničke ekipe MOSA FOWIKI. U natjecanju u gađanju trica pobjednik je bio Neven Jurčević.

Nakon uzbudljivog haklerskog vikenda u Šibeniku i Zadru, serija turnira “3 na 3″ nastavit će se u Puli, Rijeci, Slavonskom Brodu, Osijeku, Karlovcu, Splitu i Zagrebu. (Foto: HKS)

KOŠARKA
Tagged with: , ,

Ostavi komentar