HOO čestitao Zubčiću na pobjedi u Banskom

Zubčić, Rodeš

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić pobjednik je prve od dviju veleslalomskih utrka Svjetskog kupa, koje su se vozile u bugarskom Banskom. U ciljnu ravninu ušao je s vremenom 2:20.62, drugi je bio Francuz Mathieu Faivre, dok je treće mjesto pripalo Austrijancu Stefanu Brennsteineru za prvo postolje u karijeri.

Nakon drugog mjesta u prvoj vožnji, Zubčić je odlično je odvozio drugi “lauf”, a drugoplasirani Faivre imao je 40 stotinki slabije vrijeme. Vodeći u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa i redoslijedu veleslalomaša, Francuz Alexis Pinturault, završio je utrku na četvrtom mjestu (bez jednog štapa), s više od sekunde zaostatka za pobjednikom.

“Stvarno je bilo jako teška vožnja, ali sam se odlično snašao” između ostalog je poručio

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Filipu Zubčiću veleslalomsku pobjedu u Banskom, kao i peti uspon na pobjedničko postolje u aktualnoj sezoni Svjetskog kupa.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli (@filipzubcic10)

U drugoj veleslalomskoj utrci Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa voženoj u Banskom, Bugarska, Filip Zubčić je zauzeo 14. mjesto i osvojio 18 bodova u borbi za Mali kristalni globus.

S novim  rezultatom Filip se u veleslalomskom poretku skijaša spustio na 3. mjesto s 486 bodova iza vodećeg Pinturaulta s 550 i drugoplasiranog Odermatta s 525 bodova.

Do kraja sezone ostale su još dvije veleslalomske utrke (Kranjska Gora i završnica u Lenzerheideu).

Skijanje ZIMSKI SPORTOVI
Tagged with: