HOO nagradio Sandru Perković, Srbića, vaterpoliste, Sinkoviće, hrvatske streljačice…

HOO

Svjetska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković i svjetski gimnastički prvak na preči Tin Srbić najbolji su sportaši Hrvatske za ovu godinu, u tradicionalnom izboru HOO-a.

Perković je prestižnu nagradu osvojila šesti put u nizu…

“Uvijek sam se divila Janici, a sad stojim tu rame uz rame s njom, po broju osvojenih nagrada!”

Srbić je ostvario najveći uspjeh u povijesti hrvatske gimnastike…

“Napravio sam pravi pothvat, ali mislim da imam još puno toga za pokazati. Obožavam gimnastiku, mlad sam i mislim da najbolje za mene tek dolazi!”

Najbolja momčad Hrvatske očekivano je naša zlatna vaterpolska reprezentacija, koja je u Budimpešti osvojila titulu najbolje na svijetu.

Hrvatske streljačice u disciplini zračna puška 10 metara najuspješnija su ženska sporta ekipa. Snježana Pejčić, Valentina Gustin i Marta Zeljković osvojile su ekipno srebro na Europskom prvenstvu u Mariboru, na kojemu je Pejčić osvojila i pojedinačni naslov s novim europskim rekordom u zračnoj pušci.

Veslači Martin i Valent Sinković najbolji su u kategorije sportskog para, štafete ili posade. U novoj disciplini, dvojcu bez kormilara, osvojili su svjetsko srebro!

Nagradu za najboljeg trenera podijelili su izbornik hrvatske vaterpolo reprezentacije Ivica Tucak, trener Sandre Perković Edis Elkasević i trener Tina Srbića Lucijan Krce.

Dobitnici tradicionalne nagrade HOO-a “Matija Ljubek” su ove godine legendarni stolnotenisač Dragutin Šurbek, dužnosnik u auto-moto sportu Zrinko Gregurek, Osječanka Zvjezdana Tuma-Parlov, vaterpolski trener Vlaho Asić i Sportsko ribolovno društvo “Priroda” iz Vinkovaca.

Nagradu za najuspješnije promicatelje Hrvatske u svijetu dobilo je sedam vrhunskih hrvatskih sportaša koji su snimili spot Hrvatske turističke zajednice pod nazivom “Hrvatska – puna života”. Nogometaši Luka Modrić, Dejan Lovren, Mateo Kovačić, Mario Mandžukić i Ivan Rakitić, tenisač Marin Čilić i košarkaš Dario Šarić odrekle su se svog honorara za snimanje u ukupnom iznosu od pola milijuna kuna, uplativši ga u humanitarne svrhe.

Posebno priznanje za sportski pothvat godine dobila je daljinska plivačica Dina Levačić, koja je postala prva Hrvatica koja je preplivala tri velika svjetska plivačka maratona, oko Manhattana,  od otoka Cataline do Los Angelesa te je preplivala i La Manche, i to sve u samo 90 dana.

OSTALI SPORTOVI