Horvat: “Svi smo ‘napaljeni’ na prvu domaću utakmicu sezone”; Dvoršek: “Pozivam ljude koji vole rukomet i naš klub da nas podrže”

Dvoršek, Horvat, PPD Zagreb

Dvoršek, Horvat, PPD ZagrebRukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb u drugom kolu regionalne SEHA GSS lige u Kutiji šibica od 18 sati dočekuju slovački Tatran u borbi za svoju drugu ovosezonsku pobjedu. Nakon uvjerljive predstave protiv Nexea u Osijeku, kada su dobili s dvoznamenkastom razlikom, žele se Plinari na najbolji mogući način predstaviti i domaćoj publici…

“Mislim kako smo spremni za prvu domaću utakmicu. Dobro smo trenirali prošli tjedan, ako i kroz cijele pripreme, ali sada se spremamo baš za svaku utakmicu. Napravit ćemo neke finese, dogovore pred dvoboj s Tatranom. Atmosfera je dobra, svi su napaljeni, diglo se samopouzdanje nakon Nexea,” rekao je kapetan Zagrebaša Zlatko Horvat i pozvao navijače da ih u što većem broju podrže u novoj sezoni.

Trener Boris Dvoršek najavio je dvoboj protiv Slovaka: “U goste nam dolazi jedna ozbiljna momčad, koja iz godine u godinu igra sve bolje u ovoj regionalnoj ligi. Stalno su na Final Fouru, stalno su u vrhu i to je ekipa koja i ove godine ima potencijala za to i u Zagreb dolaze pokušati pobijediti.”

“Ipak, mi smo na domaćem terenu favoriti protiv svakog i pozivam sve ljude koje vole rukomet i naš klub da nas podrže i da Kutija šibica bude puna. Igrači, ali mi u stručnom stožeru se veselimo što bi napokon mogli imati punu dvoranu. Dobro smo analizirali Tatran, promijenili su trenera, dobili su malo više discipline u igri, ne jure više po terenu toliko kao prije. Igraju na manji broj golova i bolje u obrani. Oni su sezonu otvorili s dva poraza, kod Metalurga i doma od Veszprema, makar su vodili u toj utakmici s nekoliko golova razlike, a svi jako dobro znamo što to znači, da se radi o jako dobroj ekipi,” naglasio je trener Plinara.

“Posloženi su na svim pozicijama, imaju dobru vanjsku liniju na čelu s Krištopansom kojeg svi znamo. Imaju novog Slovenca Furlana na srednjem koji je pravi momčadski igrač. Pivot im je Kopčo, koji je igrao u Zagrebu i koji je stigao iz Gummersbacha. Čeka nas težak posao,” dodao je Dvoršek, koji će u Kutiji šibica računati na skoro sve igrače, osim naravno na već dulje odsutnog Mandalinića, a jedino je dvojben nastup Vuglača na desnom vanjskom.

“Favoriti smo, dat ćemo sve da tu utakmicu dobijemo i nastavimo putem kojim smo krenuli u Osijeku protiv Nexea. Želio bih da se na lijep način predstavimo zagrebačkoj publici, da igrači odigraju jednu dobru utakmicu s pravim pristupom, kao što je to bilo protiv Našičana. Tada možemo igrati sa svima, jer kad odigramo takvu obranu, kad primimo u poluvremenu osam golova možemo se nosit sa svim suparnicima,” zaključio je strateg Zagrebaša za kraj.

Nakon što su jednu sezonu domaće utakmice SEHA GSS lige igrali u Sutinskim vrelima, rukometaši PPD Zagreba u novoj sezoni se vraćaju u svoju Kutiju šibica, gdje bi svakako trebala biti puno izraženija domaćinska atmosfera. Protiv Tatrana u prvom kolu od 18 sati već se se indikativno vidjeti koliko se zagrebačka publika zaželjela rukometa nakon višemjesečne pauze.

SEHA GSS liga, poredak:

1. MKB-MVM Veszprem 3 3 0 0 97 : 77 9
2. Vardar 3 3 0 0 84 : 64 9
3. Meškov Brest 2 2 0 0 60 : 53 6
4. PPD Zagreb 1 1 0 0 35 : 19 3
5. Metalurg 2 1 0 1 55 : 55 3
6. Radnički 1 0 1 0 24 : 24 1
7. Vojvodina 3 0 1 2 64 : 82 1
8. Tatran Prešov 2 0 0 2 57 : 66 0
9. Borac m:tel 3 0 0 3 78 : 95 0
10. Nexe 2 0 0 2 45 : 64 0

AKTUALNO RUKOMET

Ostavi komentar