HPO: Nadamo se kako ćemo u Parizu imati 20 sportaša, vjerujemo kako ćemo se kući ponovno vratiti s odličjima

HPO

Na posljednjoj sjednici u ovoj godini, Izvršni odbor Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) uvrstio je šest sportaša na listu evidentnih kandidata za nastup na Paraolimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

Na listi su paraatletičari Deni Černi, Ivan Katanušić i Matija Sloup, paraplivači Dino Sinovčić i Emma Mečić te parastolnotenisačica Anđela Mužinić Vincetić.

“Trenutačno je na listi evidentnih kandidata za nastup u Parizu šestero sportaša, no ta će brojka do kraja kvalifikacijskih ciklusa biti daleko veća,” kazao je predsjednik HPO-a Ratko Kovačić.

“U pojedinim sportovima nas očekuju kvalifikacije u mjesecima prije Pariza,” dodao je Kovačić.

Podsjetimo, Hrvatska je na paraolimpijskim igrama najviše natjecatelja imala u Pekingu (2008) i Londonu (2012), po 25 sudionika, dok je na zadnjim POI u Tokiju (2020) imala 22 predstavnika.

Najuspješnije su bile Igre u Pekingu gdje su hrvatski para sportaši osvojili tri zlata i jedno srebro, a najviše medalja je osvojeno u Tokiju, sedam – tri srebra i četiri bronce.

Hrvatski parasportaši su do sada osvojili 26 medalja na ljetnim i dvije medalje na zimskim paraolimpijskim igrama.

“Nadamo se kako ćemo u Parizu imati oko 20 sportaša, a vjerujem kako ćemo se kući ponovo vratiti s odličjima,” poručio je predsjednik HPO-a.

PARAOLIMPIJCI