Hrvati nakon velike bitke dobili Latviju: Ovo je prvi korak prema plasmanu u drugi krug, svoju šansu čekamo protiv Estonije i Slovačke

hrvatska muska odbojkaska reprezentacija

Utakmica koja je trajala skoro tri sata, velika odbojkaška bitka, ipak je otišla  na stranu reprezentacije Hrvatske.

Izabranici Emanuelea Zaninija su s 3:2 (28:30, 25:20, 23:25, 31:29, 15:11) pobijedili Latviju.

Apsolutno zasluženo, u najboljoj utakmici dana na Europskom prvenstvu.

“Bila je ovo drama u pet setova. Utakmica puna uspona i padova. Siguran sam da je i pred malim ekranima bilo stresno pratiti što se događalo na terenu. Učinili smo prvi korak ka plasmanu u drugu fazu natjecanja. Imamo još tri utakmice koje su ispred nas. Sutra nas očekuju Francuzi, olimpijski prvaci te jedva čekamo susret s njima. Svoju šansu čekamo i protiv Estonije i Slovačke,” izjavio je Kruno Nikačević.

Hrvatska izabrana vrsta izdigla se iz ponora i ostvarila veliku pobjedu kojom su definitivno anulirali loš start u prvom kolu protiv Njemačke. Jer, nije se bilo lako vratiti u susret u kojem je Hrvatima izmaknuo prvi set, na razliku, 28:30, nakon što su u nekoliko navrata imali vodstvo od +4, posljednji puta u tom periodu igre od 21:17. Ali, vlastitim pogreškama, kojih su do kraja sakupili čak 43, dozvolili su Latvijcima da im se primaknu, ali i sustignu u finišu. Srećom, nije ih to pokolebalo, već su drugi set osvojili vrlo rutinirano sa 25:20, zapravo to je uz peti set (15:11) najlakše osvojen dio igre.

“Nakon tog poraza i baš loše igre, dobro smo reagirali. Ovo nam je bila bitna pobjeda za proći skupinu. Mogu samo reći da sam ponosan na svoju ekipu. Dali smo svoj maksimum. Turnir je dugačak. Ova pobjeda je slatka, ali moramo zaboraviti što prije na veselje jer je brzo nova utakmica za koju moramo ostati fokusirani. Nadamo se dobrom rezultatu,” dodao je kapetan Zhukouski

Leo Andrić sa 32 poena, od čega šest as servisa, bio je prvo ime susreta, njemu uz bok bili su Marko Sedlaček s 21 poenom i Filip Šestan sa 16 dobivenih bodova.

Za Hrvatsku na ovom prvenstvu igraju Tsimafei Zhukouski, Bernard Bakonji, Marko Sedlaček, Ivan Raič, Filip Šestan, Sandro Dukić, Sven Šarčević, Hrvoje Pervan, Kruno Nikačević, Leo Andrić, Ivan Zeljković, Tino Hanžić, Tomislav Mitrašinović i Dominik Brčić. Stručni stožer čine izbornik Emanuele Zanini, pomoćni treneri Tomislav Ćošković i Davor Hrelja, statičar Matteo Morando, fizioterapeut Luka Penga i team manager Iva Bule.

OSTALI SPORTOVI