Hrvatski odbojkaši krenuli s pripramama, Ćošković otkrio plan i program

Hrvatska odbojkaška reprezentacija

Tjedan dana nakon ženske reprezentacije Hrvatske, okupila se i naša muška nacionalna selekcija. Odbojkašice treniraju u zagrebačkom Domu odbojke, odbojkaši su pak mir pronašli u svom ‘drugom domu’, u mariborskom sportskom centru Draš, staroj prokušanoj bazi svih hrvatskih selekcija, ali i mnogih klubova.

Ponedjeljak 15. svibnja bio je prvi, udarni dan priprema, a nakon uvodnog treninga javio se i pomoćni trener Tomislav Ćošković. “Trenutno je u Mariboru 17 igrača, nedostaju Marelić i Đirlić zbog klupskih obveza. Oni će nam se naknadno pridružiti, dok je Šestan na rehabilitaciji pa se priključuje u drugom dijelu priprema, u Zadru”. – istaknuo je Ćošković u odsustvu izbornika Cedrica Enarda. Naime, izborniku Enardu je tek prije koji dan završena iznimno uspješna sezona u Berlinu, gdje je objedinio trostruku krunu: Prvenstvo, Kup i Superkup, pa je i njemu potrebno nekoliko dana odmora s obitelji.

Plan priprema je poznat: “Treniramo u Mariboru do polaska na prvu utakmicu Zlatne europske lige, u Belgiju, 26. svibnja. Biti ćemo desetak dana na putu, jer nakon Belgije slijedi susret protiv Ukrajine u Poljskoj te na kraju protiv Makedonaca, također u gostima. Nakon toga stižemo u Zadar, gdje ćemo odigrati uzvratne susrete s tim reprezentacijama koje su s nama u skupini, a onda 24. i 25. slijedi Final Four, kojem smo domaćini.”

Final Four Zlatne europske lige velika je prilika za odlazak na Challenger kup krajem srpnja, što su ujedno i kvalifikacije za VNL, Ligu nacija. “To nam je svima velika želja, zaigrati na VNL-u. Vidjeli smo da su to djevojke osigurale, pa smo i mi dobili još veći motiv. Za to je potrebno igrati finale Zlatne europske lige te se onda kroz Challenger, kao i djevojke lani, kvalificirati za VNL.”

U ovom prvom tjednu priprema, hrvatska muška reprezentacija odigrat će nekoliko prijateljskih trening-susreta.

“Igrači koji su s nama na pripremama došli su svi u vrlo dobrom inicijalnom stanju, zdravi, što je iznimno važno, bez obzira što su naporne sezone iza njih. Svi su vrlo motivirani da i ovo ljeto odradimo na najbolji mogući način, jer nas još i krajem kolovoza očekuje Europsko prvenstvo. Stoga nećemo startati s fizičkim pripremama, već ćemo se polako baviti tehničko-taktičkim zadacima,” rekao je nakon prvog treninga asistent izbornika Enarda, naš bivši proslavljeni reprezentativac, a danas izbornik juniora i trener kadeta Tomislav Ćošković.

OSTALI SPORTOVI