Hrvati ponovno na postolju: “Najbitnije je da nismo nikad gubili vjeru!”

Hrvatska, bronca Euro, Foto HRS

Hrvatska rukometna reprezentacija nakon Svjetskog prvenstva u Španjolskoj 2013. godine, ponovno je na pobjedničkom postolju jednog velikog natjecanja. U Poljskoj je oko vrata naših rukometaša ponovno bronca!

“Naravno da smo sretni, da nam je netko ponudio prije mjesec dana bili bismo presretni. Zadovoljni smo odigrali smo jako dobru utakmicu svih 60 minuta, pokazali smo da možemo cijeli susret odigrati odlično,” poručio je Ivan Stevanović, sjajni vratar koji je bio jedan od ključnih u slavlju nad Norvežanima.

Igor Karačić svjestan je kako je ova Hrvatska mogla i trebala igrati finale: “Bilo je teško podignuti se nakon poraza od Španjolske. Imali smo motiv više, željeli smo se osvetiti Norvežanima za poraz u grupi. Super je osjećaj, super je bronca! Ovdje je puno igrača koji nisu nikada niti igrali Europsko prvenstvo, i meni je prvo. Nije zlato, ali opet je medalja s kojom s lijepo vratiti u Hrvatsku. Čestitam svim dečkima koji su dali zadnji atom snage u skladu s našim mogućnostima i bilo je ovo lijepo za gledati. Hvala ljudima koji su nas došli bodriti, nije isto s njima ili bez njih.”

Krešimir Kozina uskočio je u sastav prije čudesne utakmice protiv Poljske te je opravdao povjerenje: “Najbitnije je da smo vjerovali u svakom trenutku, meni je ovo prva medalja i bez obzira kojeg je sjaja, ja sam sretan zbog nje. Hvala suigračima, hvala publici i sada uz Božju pomoć dalje. Mislim da je najbitnije da nismo nikad gubili vjeru, kad su nas svi otpisali mi smo se vraćali, pokazali karakter i to je najbitnije za budućnost.”

Hrvatska bronca

Naslov prvaka osvojili su Nijemci, koji su u finalu deklasirali Španjolsku s 24:17. Njemačka se tako na europski tron vratila nakon 12 godina i prvenstva u Sloveniji na kojem su u finalu pobijedili domaćine. Španjolci i dalje čekaju na prvi europski naslov, ovo im je četvrti poraz u finalnim susretima.

Hrvatska je u Areni Krakow preuzela svoju zasluženu medalju, a kapetan Marko Kopljar podignuo je pehar za osvajače trećeg mjesta. Broncu su oko vrata kao dio stručnog stožera dobili i Pero Metličić, Ivano Balić

Možemo se samo nadati kako ćemo kroz kvalifikacije izboriti Olimpijske igre u Rio de Janeiru gdje bismo mogli ponovno gledati slične slike. Na putu prema Brazilu stajat će nam Bahrain, Danska i ponovno Norveška! (Foto: HRS)

RUKOMET

Ostavi komentar