Hrvatice ispustile pobjedu, ali uzele važan bod protiv favoriziranog Azerbajdžana na otvaranju Eura

Hrvatska, CEV

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija poražena je od Azerbajdžana na otvaranju Europskog prvenstva, no, izabranice Danielea Santarellija uspjele su uzeti bod favoriziranim suparnicama.

Hrvatice su imale 2-1 prednost u setovima, ali na kraju nisu uspjele slaviti i dramatični dvoboj je završio 2-3 (13:25, 25:20, 25:22, 24:26, 15:17).

U redovima Hrvatske najbolja je bila kapetanica Samanta Fabris s 31 poenom, Martina Šamadan dodala je 17, a Beta Dumančić 13 poena.

HR

“U jučerašnju utakmicu ušle smo jako sporo. Vratile smo se jako brzo u drugom setu na našu igru i držale smo taj naš nivo do kraja, no pobjeda je otišla na stranu Azerbajdžana i čestitke njihovoj ekipi. Nažalost, prvi set smo im dale zaista prelako i mislim da naš tim može pokazati puno više. U prvome setu nam je nedostajalo euforije u igri koju smo dobile malo prekasno, tek u drugome setu, što je nažalost rezultiralo porazom. No, što se tiče utakmice s Estonijom, nikoga ne podcjenjujemo i moramo pokazati igru kakvu smo igrale u zadnja četiri seta, mislim da s tom igrom možemo daleko dogurati. Prva utakmica nije nas obeshrabrila te smo fokusirane na današnju pobjedu,”  istaknula je kapetanica Samanta Fabris

Već u subotu na rasporedu je dvoboj s Estonijom.

(Foto: CEV)

OSTALI SPORTOVI