Hrvatice pobjednički otvorile Europsko prvenstvo u Zadru: Bila je prisutna velika euforija i adrenalin, sad se fokusiramo na iduće suparnice

HOS

Hrvatska reprezentacija u prvoj utakmici skupine C u Zadru opravdala je ulogu favorita i s 3:0 (25:20, 25:19, 25:21) pobijedila ekipu Švicarske.

Izbornik hrvatske reprezentacije Daniele Santarelli izveo je na teren očekivani sastav. Na poziciji organizatorice igre Klara Perić, kapetanica Samanta Fabris kao korektorica, Matea Ikić i Laura Miloš primačko-pucački par te Božana Butigan, koja je na današnji dan proslavila 21. rođendan i Beta Dumančić kao srednje blokerice. Na poziciji libera igrala je Rene Sain, a tijekom susreta još je kao taktička izmjena jedino ulazila primačica-pucačica Lucija Mlinar.

Laura Miloš sa 18 poena bila je najučinkovitija u redovima Hrvatske, a nakon susreta je rekla: “Cijelu večer nisam mogla spavati od uzbuđenja. Ovo je prvo EuroVolley za mene, prva utakmica. Pobjeda nam je bila jako važna te sam presretna što smo upravo pobjedom započeli ovaj turnir. Fokusirane smo na protivnika koji nam idući dolazi, jer idemo iz utakmice u utakmicu stoga ćemo od ovoga trenutka biti fokusirane na iduću ekipu!“

Beta Dumančić je dodala: “Ova pobjeda bila nam je vrlo važna. Sretne smo da smo uspjele ući mirno u utakmicu. Bila je prisutna velika euforija i adrenalin budući da igramo kod kuće. Lijepo je igrati kod kuće. Žao nam je što je dvorana prazna. Sada nakon pobjede možemo lakše, opuštenije i sigurnije igrati. Sutra imamo opuštajući trening te video analizu za iduću utakmicu. Također, pokušat ćemo se odmoriti za iduću utakmicu.”

“Sretni smo. Prvi meč nikad nije lagan. Svi su nervozni stoga nismo znali što nas očekuje tijekom ovoga meča. Naša igra nije bila najbolja, ali u pojedinim trenucima imali smo zaista dobre akcije. Neke situacije još uvijek možemo korigirati, iako nemamo puno vremena. Ovo je bio dobar početak, pokazali smo dobru igru, iako u prvom setu nismo imali jaku obranu i blokade,” izjavio je Daniele Santarelli, izbornik ženske hrvatske odbojkaške reprezentacije pa dodao:

“Sretni smo ostvarenom pobjedom protiv Švicarske. Sada nam je najbitniji odmor. Ujutro smo odradili jutarnji trening te ćemo popodne provesti u proučavanju videa i taktike Bjelorusije. Ovo natjecanje je dosta dugo s puno mečeva te nemamo puno vremena za odmor, no bitno je da se igračice svojom igrom prilagode suparničkom timu. Jučer protiv Švicarske igrali smo jednu vrstu igre, a već sutra protiv Bjelorusije našu igru moramo prilagoditi njima. Nakon današnje pripreme za Bjelorusiju, imat ćemo vremena također proučiti i Italiju.”

U skupini C Hrvatska iduću utakmicu igra protiv Bjelorusije (21. kolovoz u 17 sati), Slovačke (22. kolovoza u 17 sati), Mađarske (24. kolovoza u 17 sati) te Italije (25. kolovoz u 21 sat). Sve utakmice u izravnim su prijenosima na ArenaSport kanalima.

“Nakon završene prve utakmice koju smo svi željno priželjkivali, izašle smo s najboljim mogućim rezultatom. Svi smo jako sretni. Emocije od jučer malo su se slegle. Danas nam dan prolazi u pripremi za sljedeću utakmicu. Opustit ćemo se uz naše predivno more koje će nam dati još više snage za naredne dane. Već sutra krećemo u nove pobjede i nadam se da ćemo se pokazati u najboljem mogućem svjetlu kao što smo to napravile protiv Švicarske,” dodala je Laura Miloš, koja igra na poziciji primača – pucača.

Matea Ikić je istaknula: “Nakon jučerašnje utkamice bilo je potrebno vremena da nam se slegnu utisci i dojmovi. Već sutra igramo protiv Bjelorusije za koju se moramo dobro pripremiti te moramo biti koncentrirane i fokusirane. Bjelorusija je dobra ekipa s kojom smo već par puta igrale te smo ih pobjeđivale. No, sada su se ekipi priključile nove igračice stoga ih trebamo dobro izanalizirati. Današnji dan ćemo provesti u odmoru. Svakako ću otići do plaže i mora na relaksaciju mišića, no sva koncentracija nam je na sutrašnji meč.”

Za Hrvatsku će na EuroVolley 2021 igrati Rene Sain, Ema Strunjak, Božana Butigan, Nikolina Božičević, Laura Miloš, Lucija Mlinar, Matea Ikić, Beta Dumančić, Samanta Fabris, Martina Šamadan, Klara Perić, Lea Deak, Dinka Kulić i Karla Klarić. Stručni stožer čine izbornik reprezentacije Daniele Santarelli, prvi pomoćni trener Diego Flisi, drugi pomoćni trener Simone Truzzi, kondicijski trener Daniele Alpi, fizioterapeut Francesco Zucca, menadžer tima Frane Žanić, analitičar ekipe Marko Greco te pomoćna trenerica Mirela Delić.

DRUŠTVENE MREŽE OSTALI SPORTOVI