Hrvatice pokleknule u petom setu: Nismo odigrali na onoj razini na kojoj možemo…

Hrvatska, juniorke, HOS

Hrvatska ženska odbojkaška juniorska reprezentacija ipak je ostala bez pobjede ui svojoj trećoj, izuzetno napetoj i zahtjevnoj utakmici protiv Bugarske na Europskom prvenstvu.

Dramatičan okršaj otišao je u peti set, ali su nakon 127 minuta igra suparnice ipak slavile (27:25, 24:26, 25:19, 22:25, 18:16).

“Nažalost još jedan poraz rezultatom 3:2 u petom setu. Jednako kao i protiv Francuske sada i s Bugarskom, nismo odigrali utakmicu na onoj razini taktičke discipline i koncentracije koje možemo i koju smo pokazali posebice protiv Francuske, a to mi je izuzetno žao. Sada se okrećemo utakmicama od petog do osmog mjesta. Vjerujem da ćemo se uspjeti ova naredna dva slobodna dana fizički oporaviti i maksimalnom energijom ići u daljnji tijek natjecanja,” izjavio je izbornik Saša Ivanišević.

Novu priliku za pobjedu i što bolji plasman od petog do osmog mjesta hrvatske juniorke imaju već ove subote, 29. kolovoza u 17:30 sati u dvorani Gradski vrt.

‘’Iako je utakmica bila jako dobra, nismo ju dobro započele. To nas je koštalo pet setova i na kraju je pobjeda otišla na stranu Bugarske. Silno smo željele pobijediti nakon dva poraza, ali nedostajalo nam je iskustva i agresivnosti u određenim trenucima,” poručila je nakon utakmice igračica Karla Antunović dok je njezina suigračica Mirta Freund dodala: “Dovele smo se do izjednačenosti s Bugarskom do čega nije trebalo doći. Svaki poen je bitan i samo jedna mala pogreška puno znači. Idemo dalje igrati za peto mjesto. Iduću utakmicu moramo sigurno pobijediti.”

Za Hrvatsku igraju Mirta Freund, Zorana Brčić, Karla Antunović, Jelena Zdilar, Andrea Koraca, Dijana Karatović, Ana Ištuk, Mia Bilušić, Andrea Mihaljević, Larisa Pauletić, Mia Kainz i Rebecca Scoria.

OSTALI SPORTOVI