Hrvatice preko Srbije stigle na korak od povijesnog uspjeha ženskog vaterpola: Pobjeda protiv Slovakinja donosi plasman u četvrtfinale

Hrvatska, vaterpolistice

Hrvatske vaterpolistice stigle su na korak od povijesnog uspjeha. Nakon poraza od Mađarske i Grčke Barakudice su dobile Srbiju rezultatom 9:8 (2:1, 2:3, 3:3, 2:1) te im se otvara mogućnost plasmana u četvrtfinale Europskog prvenstva.

“Vrlo napeta utakmica, no svi koji prate ženski vaterpolo znaju da u posljednje dvije godine nismo bile poražene od Srbije, te smo ih sada ponovo pobijedile. Sljedeća utakmica je s ruskom reprezentacijom gdje nam je cilj odigrati sa što manjom gol razlikom, dok nas potom očekuje još utakmica slična današnjoj, kada ćemo zaigrati protiv Slovakinja. S obzirom na to moći ćemo slaviti samo još koji sat kada kreće priprema za Slovačku. Slovačka je slična ekipa kao i srpska, do sada smo ih pobjeđivale, no trebamo to i potvrditi za četiri dana. Još nikada na jednom Europskom prvenstvu nismo ušle među osam najboljih, što bi ostvarile pobjedom nad Slovakinjama,” rekla je Mia Šimunić, pomoćna trenerica.

Boje Hrvatske u Budimpešti brane Ratković (6+1 obrana), Miljković 2 (0), Miroslavić 1, Carević 1, Lordan 1, Skelin 1, Topić, D. Butić 1, Bukić, I. Butić 2, Barišić, Božan, Trojan Jimenez, na čelu s izbornikom Marijom Ćaletom.

“Utakmica je od samog početka bila vrlo napeta, gol za gol, što smo i očekivali. Bilo nam je vrlo bitno odraditi sve zadatke koje nam je izbornik odredio na početku, što smo i odradili. Osobito moram pohvaliti obranu, uz njihovih desetak blokova i mojih sedam intervencija bilo je ključ pobjede. U napadu smo mogle biti malo bolje, no jako smo zadovoljni s utakmicom, ovo nam je prvi korak prema plasmanu u četvrtfinale,” dodala je vratarka Alexandra Ratković, koja je obranila peterac u ključnom trenutku dvoboja.

Djevojke s Rusijom igraju 17. siječnja u 14.30 sati, dok ih ključna utakmica za ulazak u četvrtfinale očekuje 19. siječnja kada u 13 sati uskaču u bazen sa Slovakinjama.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI