Luka Banek osvojio broncu u 3×3 hokeju na Zimskim olimpijskim igrama mladih

Luka Banek i Marko Sertić

Luka Banek osvojio je brončano odličje u 3×3 hokeju na trećim Zimskim olimpijskim igrama mladih, koje se u Lausannei i St. Moritzu održavaju do 22. siječnja.

U borbi za treće mjesto nacionalno mješovita momčad Brown (smeđa), za koju je nastupao mladi hrvatski hokejaš, svladala je vršnjake iz momčad Black (crna) rezultatom 6:5.

Luka Banek, bronca ZOIM

Prva je to medalja koju je osvojio neki hrvatski sportaš ili sportašica na ZOIM-u, a u ‘smeđoj’ momčadi, nastupili su igrači iz još 12 država ili nacionalnih olimpijskih odbora (Men’s Mixed NOC Team 3-on-3). Broncu su s Banekom osvojili i Sai Lake (Australija), Hugo Galvez (Francuska), Chu Xi Elvis Hsu (Hong Kong), Axel Ruski-Jones (Novi Zeland), Marlon Dacunto (Njemačka), Erik Potsinok (Estonija), Evan Nauth (Ujedinjeno kraljevstvo), Artur Seniut (Litva), Matyas Sapovaliv (Češka), Milan Ivady (Mađarska), Rastislav Elias (Slovačka) i Sebastian Aarsund (Norveška).

Luka Banek

Hrvatski trener Marko Valenčić, koji je vodio momčad Yellow (žuta), ostao je u utješnom redoslijedu od petog do osmog mjesta.

Hokej ZIMSKI SPORTOVI