Hrvatice protiv Argentine za broncu na FIVB Challenger kupu: Nedostaje nam pobjedničkog duha

Hrvatska, odbojkašice

Hrvatske odbojkašice izgubile su od Kanade u polufinalu FIVB Challenger kupa koji se igra u peruanskom gradu Limi. Kanađanke su slavile 3:0 (25:18, 25:20, 26:24) te izborile finale. Hrvatice sada očekuje borba za treće mjesto s Argentinom, a susret se igra 30. lipnja u 23 sata po hrvatskom vremenu.

”Znam da 3:0 ružno zvuči ali pokazali smo sigurno bolju igru nego u zadnjoj utakmici protiv Češke. Nažalost, to nije bilo dovoljno. Još uvijek se borimo s našim greškama i nedostaje nam onog pobjedničkog duha. U nekim trenucima, imali smo priliku za uzeti set ali čekali smo, nismo bili dovoljno agresivni. Međutim, moramo gledati s pozitivne strane. Pred nama je borba za treće mjesto, a i sam plasman na Challenger Cup je uspjeh za ovako mladu ekipu. Dat ćemo sve od sebe da ponovno budemo na postolju,” izjavila je kapetanica hrvatske reprezentacije Samanta Fabris.

Najučinkovitije u redovima Hrvatske bile su Samanta Fabris sa 17 te Karla Klarić s 9 poena. Uz njih, za Hrvatsku su igrale Nika Stanović, Ema Strunjak, Božana Butigan, Nikolina Božičević, Lara Štimac, Katarina Luketić, Lucija Mlinar, Sanja Gamma, Beta Dumančić i Lea Deak.

Na Challenger kupu natječe se šest reprezentacija s četiri kontinenta. Hrvatskim reprezentativkama je nakon prošlotjednog Final Foura Europske zlatne lige ovo drugo veliko natjecanje u sedam dana.

OSTALI SPORTOVI