Hrvatska domaćin Europskog prvenstva u karateu: Elita dolazi u Poreč

Cipek, karate

Hrvatska će biti domaćin 56. EP-a u karateu od 19. do 23. svibnja iduće godine u Poreču. Potvrda je stigla i iz EKF-a, Europske karate federacije, koja se za Hrvatsku odlučila u konkurenciji još šesnaest kandidata. Ove godine otkazani su EP u azerbajdžanskom glavnom gradu Bakuu, te SP u Dubaiju. Sljedeće EP trebalo se prema ranijem rasporedu održati u Goeteborgu, ali je nakon švedskog odustanka zbog niza problema uzrokovanih pandemijom koronavirusa hrvatska ponuda ocijenjena najboljom, pa će se najbolji europski karatisti prvi put nakon Zagreba 2009. godine za odličja boriti u našoj zemlji.

Očekuje se kako će na prvenstvu Europe u Poreču sudjelovati sve članice EKF-a, ukupno 52 države, a bit će to ujedno i posljednje kvalifikacijsko natjecanje za izravan plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

“Iznimno smo sretni i ponosni što smo dobili povjerenje za organizaciju 56. Europskog seniorskog prvenstva, prvenstva koje bi se trebalo održati sljedeće godine, u terminu od 19. -23. svibnja. To će definitivno biti jedan od najvećih i najznačajnijih sportskih događaja u Hrvatskoj 2021. godine. Elita seniorskog karatea će doći u Poreč. Nastupit će i natjecatelji koji će ostvariti plasman na OI, a neki od njih bit će i osvajači olimpijskih medalja”, istaknuo je među ostalim predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek.

Tijekom petodnevnog prvenstva tradicionalno će se održati i EP u parakarateu, a također i Izborni kongres EKF-a na kojem će se izabrati novih deset članova Izvršnog odbora Europske karate federacije za iduće razdoblje.

BORILAČKI SPORTOVI
Tagged with: ,