Hrvatska Fed Cup reprezentacija ponovno na okupu: Nadamo se da će sve biti kao prije

FED cup HTSMario ĆUŽIĆ

 

Hrvatska Fed Cup reprezentacija okupila se u Zagrebu te izašla na teren nakon dva mjeseca pauze. Tenisačice Donna Vekić, Ana Konjuh, Jana Fett i Lea Bošković vratile su se treninzima, predvođene izbornicom Ivom Majoli.

Iako su natjecanja i turniri u skoroj budućnosti neizvjesna reprezentativke nisu skrivale veselje zbog povratka treninzima.

”Jako sam sretna što ponovno mogu trenirati jer nekoliko tjedana sam mogla samo raditi kondiciju bez tenisa. Ovo mi je bio najduži period bez treninga otkako se bavim tenisom, veseli me što sam na terenu i nadam se da ćemo uskoro krenuti s turnirima,’’ naglasila je Donna.

Donna Vekic, HTSMario ĆUŽIĆ

Tijekom dva mjeseca strogih epidemijskih mjera reprezentacija se nije okupljala ni zajednički trenirala. Kao i svi profesionalni sportaši, tenisačice su se prilagodile okolnostima i trenirale samostalno. Popuštanje mjera značilo je povratak uobičajenim aktivnostima, a izbornica Iva Majoli vjeruje kako će se reprezentativke brzo vratiti u svoju staru formu.

‘’Napokon su se stvari donekle vratile u normalu nakon dvomjesečne stanke i boravka u kućama. Okupili smo se na teniskim terenima, u što je moguće većem sastavu s obzirom da neke cure nisu iz Zagreba. Lijepo je vidjeti da su svi tu i da se svi počinju pripremati, sada je bitno da se vratimo u formu ali ovo su istrenirane cure i vjerujem da će se one brzo vratiti u natjecateljsku formu. Ne znamo što nas čeka s natjecanjima ali nadamo se da će se u devetom mjesecu i sezona vratiti i da će sve biti kao prije,’’ zaključila je izbornica.

Tenisačice i tenisači diljem svijeta, kao i cjelokupna teniska javnost, iščekuju novosti oko natjecateljskog tenisa u ovoj sezoni. Hrvatski teniski savez od samog početka krize prati razvoj situacije, a iz Hrvatskog teniskog saveza najavljuju i poteze za reaktivaciju teniskih turnira u Hrvatskoj.

‘’Ovaj period iza nas nije bio lagan za same igrače jer je trebalo održavati formu. Raspored programa turnira do kraja godine svi iščekujemo, ali u stalnom smo kontaktu sa svim ključnim dionicima. Pokušavamo u narednim akcijama krenuti s oživljavanjem turnira, a kalendar HTS-a s rasporedom svih događanja bit će gotov i objavljen do kraja ovoga tjedna,’’ poručila je predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić.

(Foto: HTS, Mario Ćužić)

 

TENIS