Hrvatska izvukla atraktivne protivnike na Socca Svjetskom prvenstvu u Budimpešti: Ovakva skupina nam može biti samo veći motiv!

Socca Croatia

Održan je ždrijeb za Socca svjetsko malonogometno prvenstvo koje će se od 10. do 18. rujna održati u Budimpešti, glavnom gradu Mađarske. Treće izdanje ovog prestižnog natjecanja, koje se igra pod okriljem International Socca Federationa (Svjetska malonogometna federacija), vraća se nakon trogodišnje pauze uzrokovane pandemijom Covida-19. Na svjetskoj smotri snage će odmjeriti igrači iz čak 43 države, uključujući i najbolje hrvatske malonogometaše amatere.

Reprezentacije su podijeljene u osam skupina s po pet zemalja sudionica, dok je u tri skupine dodana i šesta reprezentacija. Kako živimo u doba koronavirusa, ISF je odlučio kako će te tri reprezentacije služiti kao osigurač ako neka reprezentacija uoči turnira otpadne zbog obvezne izolacije te postoji mogućnost da se one tada presele u drugu skupinu.

Hrvatska se voljom ždrijeba našla u skupini B, koja po imenima slovi za vjerojatno najtežu, ali i najatraktivniju skupinu na ovogodišnjem malonogometnom Svjetskom prvenstvu. Kao protivnike naše reprezentacije gledat ćemo Grčku, Španjolsku, Čile, Iran te Irak.

Grčka je na posljednjem Svjetskom prvenstvu, pred domaćim navijačima, izbacila Hrvatsku u osmini finala rezultatom 2:0.

”Mislim da je bilo mnogo lakših skupina u kojima smo se mogli naći, ali ovakva skupina može samo biti veći motiv za naše reprezentativce. Naš prvi cilj je prolazak u osminu finala i tko god da nam je protivnik dat ćemo sve od sebe, ali s time se nećemo zadovoljiti već su naše ambicije puno više. Reprezentacija je pod vodstvom bivšeg izbornika igrala već protiv Grčke i vjerujemo da iz te utakmice možemo puno toga naučiti. Španjolska i Čile su vrlo neugodne reprezentacije i očekuju nas neugodni dvoboji protiv njih, dok su Iran i Irak velika nepoznanica”, rekao je izbornik hrvatske socca malonogometne reprezentacije Željko Ostrman.

Održana su do sada dva izdanja Socca Svjetskog prvenstva u malom nogometu. U portugalskom Lisabonu hrvatski reprezentativci su 2018. godine stigli do osmine finala, a u toj fazi natjecanja poraženi su od finalista Poljske, tek nakon raspucavanja tzv. Socca penala. Godinu dana kasnije natjecanje je održano u Grčkoj, na otoku Kreti, a Hrvatska je ispala također među 16 najboljih, od domaćina Grčke.

Ove godine ciljevi su svakako puno veći, a pred Željkom Ostrmanom i njegovim izabranicima bit će težak put.

NOGOMET