Hrvatska je spremna organizirati EuroBasket; Skansi: “Bio bi to fantastičan projekt za hrvatsku košarku, ali i čitavo gospodarstvo”

hrvatska kosarkaska, hks-cbf.hr

hrvatska kosarkaska, hks-cbf.hrNedavno se pojavila mogućnost kako bi Hrvatska mogla uskočiti u organizaciju Europskog prvenstva u košarci, koje bi se trebalo održati 2015. godine u Ukrajini, no, zbog krizne političko-gospodarske situacije upitno je hoće li toj zemlji biti dozvoljeno domaćinstvo ovog velikog natjecanja.

Na sastanku na kojem su sudjelovali i predstavnici Hrvatskog košarkaškog saveza, ministar znanosti obrazovanja i sporta Željko Jovanović i njegov pomoćnik, košarkaška legenda Pero Skansi dogovorena je podrška koju bi trebala pružiti Vlada RH u ovom projektu.

Ukrajina još uvijek nije službeno odustala od kandidature, konačna odluka bit će donesena sredinom svibnja, ali do tada treba imati pripremljen i razrađen plan, uz financijske garancije, kako bi se moglo uskočiti u organizaciju ovako velikog projekta, kojem bi Hrvatska bila domaćin zajedno s još nekoliko europskih zemalja.

“Poručili smo HKS-u može pisanim putem obavijestiti Fibu da će imati podršku Vlade RH ukoliko Ukrajina odustane od kandidature. Dvorane imamo, a obavljena je i priprema za osam milijuna eura, koje Fiba traži kao kotizaciju za organizaciju. Mislimo kako bi to bio fantastičan projekt za hrvatsku košarku, ali i Hrvatsku i njeno gospodarstvo u cjelini. Napravili smo sve što je moguće u ovom trenutku i sada možemo samo čekati,” poručio je pomoćnik ministra Jovanovića, Petar Skansi. (Foto: hks-cbf.hr)

AKTUALNO IZDVOJENO KOŠARKA
Tagged with: ,

Ostavi komentar