Hrvatska mora dalje bez Cindrića, Lino priključio Kevića i Jaganjaca: Poljuljalo nas je, trebamo se smiriti i vratiti na ‘mirno more’

Hrvatska, Egipat HRS

Nakon iznenađujućeg remija s Japanom hrvatske rukometaše u nedjelju od 18 sati u egipatskog Aleksandriji čeka druga utakmica Svjetskog prvenstva. Protivnik je Angola pa ovaj put ne bi trebalo biti dilema oko konačnog ishoda.

Nažalost, u Egiptu više nema Luke Cindrića, koji je tijekom okršaja s Japancima obnovio ozljedu prepona te se vratio u Barcelonu.

Ovo je već treće veliko natjecanje u nizu kako Cindrić ima zdravstvenih problema i nije u mogućnosti pružiti svoj maksimum za reprezentaciju.

Prilika se tako otvorila Janku Keviću, koji je upao u sastav za narednu utakmicu.

Nije to jedina Červarova promjena, jer se odlučio na tribine poslati pivota Marina Šipića, a ekipi priključiti lijevog beka Halila Jaganjca.

“Prva izmjena je napravljena zato što nakon utakmice s Japanom, na inzistiranje Cindrića, imali smo razgovor i on je rekao da zbog povrede, zato što je ozlijeđen, ne može više igrati. Ja sam u tom trenutku bio prisiljen da odlučim da umjesto njega dođe Kević. To sam morao zato što mi u kampu gdje se sad nalazimo nemamo zdravstvene ustanove ili ne znam što da možemo nešto bitno promijeniti, nisam imao drugo rješenje. I druga izmjena Šipić – Jaganjac sam napravio zato što sam primijetio u prvoj utakmici da naša obrana nije dobro djelovala i morao sam posegnuti za pojačanjem u obrambenim zadacima, a jednako tako i u poziciji napadača. Pokazalo se da je mali Martinović dobro odigrao i koristim priliku da još jednom mladom igraču omogućim da igra na velikom natjecanju. Prema tome, držim da su ove dvije moje odluke opravdane,“ pokušao je pojasniti izbornik Hrvatske.

“Protiv Japana se nismo dobro postavili, ali osvojili smo bod i trebamo izvući pouku. Svi su danas napredovali, tako i Angola. Angola je jedna čvrsta ekipa, jaki su fizički, više su igrali, nisu bili toliko u izolaciji. Pred nama je nova utakmica, moramo iskoristiti potencijale koje imamo. Moramo ući agresivno, odmah im se suprotstaviti, odigrati čvrstu obranu, opet ponavljam da sve kreće iz obrane. Treba izdržati, na muci se poznaju junaci, i eto, to je naš zadatak,” dodao je Červar.

Nastavak Svjetskog prvenstva najavio je i Marino Marić: “Prva je to bila utakmica i kad gledamo generalno ništa nije izgubljeno, ali jednostavno poljuljalo nas je. Upali smo sad u laganu oluju, i trebamo se malo smiriti, izaći iz oluje i vratiti se na mirno more. Radili smo malo analizu, tu su nam pomogli i Kina Kaleb i stručni dio tima, jer su oni gledali cijelu utakmicu. Već smo vidjeli neke opasnosti, pripremit ćemo se. Naravno, poslije ovakve utakmice s Japanom, i Angola je opasan protivnik psihološki, ali na nama je da se pripremimo i da budemo ono što smo bili prošle godine, što smo uvijek. Naravno, ako krenu opet neke greške i nesigurnost, bit će teško. Angolu i Katar moramo pobijediti.“

Ivan Martinović pokazao je protiv Japana zašto je jedan do najboljih mladih europskih igrača, no, Lino ga nije dovoljno koristio…

“Prva je utakmica i kad gledamo generalno ništa nije izgubljeno, ali jednostavno poljuljalo nas je. Upali smo sad u laganu oluju, i trebamo se malo smiriti, izaći iz oluje i vratiti se na mirno more. Radili smo malo analizu, tu su nam pomogli i Kina Kaleb i stručni dio tima, jer su oni gledali cijelu utakmicu. Već smo vidjeli neke opasnosti, pripremit ćemo se. Naravno, poslije ovakve utakmice s Japanom, i Angola je opasan protivnik psihološki, ali na nama je da se pripremimo i da budemo ono što smo bili prošle godine, što smo uvijek. Naravno, ako krenu opet neke greške i nesigurnost, bit će teško. Angolu i Katar moramo pobijediti,“ zaključio je mladi desni vanjski Hrvatske.

RUKOMET