“Nadamo se kako će svaka sljedeća utakmica biti bolja”

HRS, Hrvatska

Nakon pobjede nad Angolom rukometaše Hrvake čeka posljednji dvoboj skupine C na Svjetskom prvenstvu u Egiptu. Pobjeda nad Katarom Červarovim izabranicima donosi prvo mjesto i nešto lakši raspored igranja u drugom krugu.

“Nadam se da će nakon prve pobjede, svaka sljedeća utakmica biti bolja i da ćemo dalje nastaviti kao jučer u drugom poluvremenu protiv Angole. Svjesni smo da još uvijek imamo nekih stvari koje moramo poboljšati, pogotovo u obrani. Ali turnir je dug, nije lako igrati s ovakvim brzim i pod navodnike divljim ekipama kao Japan i Angola, ali vidjet ćemo sad protiv Katra kako će izgledati. Bit će to jedan dobar ispit za nas, sigurno su dobra ekipa i znaju igrati rukomet. Moramo primiti što manje golova, večeras ćemo ih još detaljno analizirati i razviti te taktičke zamisli, moramo se koncentrirati na nas,” istaknuo je Marko Mamić.

Halil Jaganjac napokon je dobio pravu priliku: “Jako mi je drago i presretan sam što sam dobio priliku jučer. Zna se kakvi igrači igraju na mojoj poziciji, to su sve veliki dečki koji igraju u respektabilnim klubovima. Pričao sam s Jankom Kevićem puno puta, i njemu jako puno ovo sve znači, rekao je da nikad nije kasno i njemu je ovo sigurno ispunjenje sna. Što se tiče sutra, Katar je jedna ekipa s kojom smo se već susretali, igraju ozbiljan rukomet s europskim dodirom. Jako su kvalitetni na svim pozicijama, imaju veterana na golu Šarića koji zna spustiti roletu, imaju i dobre šutere. Bit će taktički drugačija utakmica, Katar ima Španjolca za trenera, on je taj svoj sistem prenio na svoju ekipu. Tako da moramo biti maksimalno fokusirani i koncentrirani, motivirani smo i nadamo se najboljem.“

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

(Foto: HRS)

RUKOMET