Hrvatska saznala suparnike na EuroBasketu: Nadam se da ćemo kroz mjesec dana imati izbornika

EuroBasket, ždrijeb

U Istanbulu je održan ždrijeb za EuroBasket 2017, a Hrvatska je smještena u skupinu C, u rumunjskom Cluju, zajedno sa Češkom, Španjolskom, Rumunjskom, Crnom Gorom i Mađarskom.

Ždrijeb EuroBasketa 2017 u Istanbulu pratio je stručni tajnik HKS-a Josip Vranković koji je odmah nakon završetka prokomentirao skupinu u kojoj se nalazi Hrvatska.

“Smatram da tu imamo dosta dužnika s prošlog EuroBasketa, tu prvenstveno mislim na Češku. S druge strane, Crna Gora je ozbiljna reprezentacija. Ono što ćemo sigurno morati u ovoj grupi to je biti konkretni od prve utakmice. Smatram da će jednostavno trebati zauzeti što bolju poziciju s obzirom na grupu s kojom se križamo, odnosno tko bi nam mogli biti potencijalni protivnici. Pozicija s koje ćemo startati bit će jako važna“, rekao je stručni tajnik HKS-a.

Hrvatska se nakon skupine C, križa sa skupinom D u kojoj su Velika Britanija, Srbija, Rusija, Latvija, Turska, Belgija.

“Grupa D je jako ozbiljna. Smatram da će tu doći do raščlanjivanja kvalitete i tu je jako bitno da u tom križanju budemo i mi visoko jer ne očekujem da će ni VB ni Belgija biti te koje će nam pomrsiti račune. Visoko vidim i Srbiju i Tursku. Još jednom naglašavam, bilo bi dobro da u našoj grupi budemo što više pozicionirani s obzirom na taj daljnji ždrijeb. Smatram da imamo kvalitetu za proći, i ono što nam treba je homogenost i kontinuitet što smo i pokazali prošle godine“, objasnio je Josip Vranković.

Što se tiče izbornika hrvatske reprezentacije stručni tajnik HKS-a Josip Vranković dodao je sljedeće: “Stručni savjet će se sastati u narednim danima, počet ćemo s izbornikom. Nadam se da ćemo u periodu od mjesec dana imati izbornika.“

EuroBasket 2017 igra se od 31. kolovoza do 17. rujna 2017. Prvi dio natjecanja po skupinama igrat će se u Finskoj, Izraelu, Rumunjskoj i Turskoj, a završnica 16 najboljih pa do samog finala igrat će se u Istanbulu. Osminu finala izborit će prve četiri reprezentacije iz svake skupine.

Skupina A (Helsinki): Poljska, Grčka, Francuska, Finska, Island, Slovenija
Skupina B (Tel Aviv): Ukrajina, Izrael, Litva, Gruzija, Italija, Njemačka
Skupina C (Cluj): HRVATSKA, Češka, Španjolska, Crna Gora, Rumunjska, Mađarska
Skupina D (Istanbul): Velika Britanija, Rusija, Srbija, Latvija, Turska, Belgija

KOŠARKA