Kordi dobio otkaz u Nexeu: Možemo i moramo bolje

SEHA Final Four - Meshkov Brest - RK Nexe

Nakon teškog poraza u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za ulazak u skupine Kupa EHF, Zdenko Kordi više nije trener rukometaša Nexea.

“Rukometni klub Nexe ima ambiciju biti uz bok najboljima. Ove smo sezone ljestvicu podigli visoko, a rezultati su slabiji od naših očekivanja. Smatramo kako možemo i moramo bolje. Trener Kordi i ja smo danas razgovarali i dogovorili se kako je jedini način ostvarenja pozitivnih rezultata promjena trenera. Trenutačno ne možemo raditi velike promjene u momčadi. Ime novoga trenera ne znamo, očekuju nas razgovori i uskoro ćemo informirati sve o našoj odluci. Do tada će vršitelj dužnosti trenera prve momčadi biti pomoćni trener Franjo Lelić. Zdenko Kordi je u rukometnom klubu Nexe od 2008. godine prvo kao športski direktor, a onda i kao trener prve momčadi. Ja mu se zahvaljujem na predivnoj i uspješnoj suradnji. Vjerujem kako ćemo u nekom obliku surađivati i u budućnosti,” pojasnio je predsjednik kluba Josip Ergović.

Zdenko Kordi postao je trener prve momčadi Nexea u srpnju 2013. godine, a Gromovi su u tom razdoblju bili tri puta viceprvaci Hrvatske, finalisti Kupa (2015.), sudionici F6 završnog turnira SEHA Gazprom lige (2015.) te prvi hrvatski klub koji je zaigrao u grupnoj fazi EHF kupa (2015.). Kao trener RK Nexea, Zdenko Kordi je bio proglašavan najboljim trenerom Hrvatske, Osječko-baranjske županije te grada Našica. (Foto: SEHA Gazprom)

RUKOMET