Hrvatska socca reprezenacija spremna za HEP Adria Cup, umjesto Mađara dolaze Brazilci!

Foto: Vedran Tolić / vedrantolic.com

Organizacija međunarodnog sportskog događaja u doba pandemije koronavirusa itekako je težak posao! Iskusili su to i organizatori HEP Adria Cupa, međunarodnog Socca malonogometnog turnira koji će se ovoga vikenda, 29. i 30. kolovoza, održati u NC Zlatna Lopta na zagrebačkom Žitnjaku.

Od četiri reprezentacije koje su trebale nastupiti, sigurne su ostale samo Hrvatska i Luksemburg, dok su Slovenija i Mađarska zbog pandemije koronavirusa morale otkazati svoje sudjelovanje.

Međutim, odličnom reakcijom organizatora umjesto Mađara na HEP Adria Cup dolazi Brazil, a nažalost nije bilo vremena za dolazak još jedne reprezentacije pa će četvrta ekipa na turniru biti popularno istarsko malonogometno ime, MNE Veruda iz Pule, nedavni pobjednici atraktivne FavBet lige.

Foto: Vedran Tolić / vedrantolic.com

”Organizirati ovakvo natjecanje u doba pandemije koronavirusa je stvarno veliki pothvat. Iznimno smo sretni što smo uopće uspjeli okupiti četiri internacionalne ekipe na jednom mjestu. Drago nam je što će svi biti u Zagrebu. Nažalost, u protekla tri dana ostali smo bez reprezentacije Mađarske u kojoj se potvrdilo nekoliko slučajeva zaraze Covidom-19 pa je većina reprezentacije završila u samoizolaciji. Zbog prevelikog broja zaraženih u našoj državi ni Slovenci neće biti u mogućnosti doći. Čak im niti njihovo Ministarstvo sporta nije uspjelo ishoditi dozvolu da uđu u Hrvatsku i da se vrate bez obaveze 14-dnevne samoizolacije. Ipak, uspjeli smo dogovoriti dvije nove momčadi. Jednu međunarodnu i jednu iz Hrvatske”, pojasnio je Vedran Prga, direktor marketinga malonogometnog saveza Socca Hrvatska te dodao:

”Bit će to dobre utakmice i veselimo što će se turnir na kraju, uz puno muke, ipak održati. Žao nam je što neće biti publike no moramo poštivati sve preporučene epidemiološke mjere kako ne bi došlo do širenja zaraze”.

Sreću zbog održavanja turnira nije krio ni novi izbornik hrvatske malonogometne reprezentacije Željko Ostrman, kojemu će ovo natjecanje biti odličan uvid u igračke sposobnosti izabranih reprezentativaca.

”Drago mi je što će se Adria Cup ipak održati. Organizatori su uložili maksimalne napore da u zadnji čas pronađu zamjenske ekipe. Veselim se turniru, bit će to stvarno dobre provjere za nas. Unatoč tome što neće biti momčadi za koje smo prvotno mislili da će nastupati, sigurno ćemo gledati dobre utakmice. Ono što ja očekujem jest da se kao reprezentacija predstavimo u dobrom svijetlu, da naši igrači daju svoj maksimum i da se nametnu. Ja vjerujem da će sve to skupa biti jedan lijepi turnir iz kojeg se nadam da ćemo izaći kao pobjednici. Bit će to sjajna prilika za sve igrače da na domaćem terenu obuku nacionalni dres i predstavljaju svoju državu”, kazao je izbornik Ostrman uoči početka turnira.

Iako publike neće biti, svi ljubitelji ove inačice maloga nogometa neće ostati uskraćeni. Najzanimljivije utakmice bit će prenošene na Hrvatskoj nogometnoj televiziji, a sve ostale putem livestreama, dok će za statističku obradu biti zadužena aplikacija Leagues & Tournaments.

HEP ADRIA CUP 2020:

Subota, 29. kolovoza:

MNE Veruda – Brazil, 13 sati
Hrvatska – Luksemburg, 14.05 sati

Luksemburg – Brazil, 20.55 sati
Hrvatska – MNE Veruda, 22 sata

Nedjelja, 30, kolovoza

Luksemburg – Hrvatska, 14.05 sati

Luksemburg – MNE Veruda, 19.45 sati

Brazil – Hrvatska, 21 sat

(Foto: Vedran Tolić)

NOGOMET