Sara Kolak veseli se jakoj konkurenciji na Hanžeku: To je ono što mi treba, uljepšali ste mi dan!

Kolak

Hanžekovićev memorijal, najstarija sportska priredba u Hrvatskoj i jedan od najboljih atletskih mitinga na svijetu, svoje 70. izdanje dočekuje kao miting prestižne Continental Tour Gold serije.

Natjecanje u bacanju kugle – 6. Memorijal Ivana Ivančića – održat će se 14. rujna pokraj gradskih fontana i Nacionalne i sveučilišne knjižnice, a 70. Hanžekovićev memorijal 15. rujna na atletskom stadionu Sportskog parka Mladost na Savi.

Manje je od tri tjedna do 70. Hanžekovićevog memorijala i na startnim listama je sve više imena koja 15. rujna na stadionu Mladosti jamče vrhunsko natjecanje.

Bacanje koplja će svakako biti jedan od šlagera mitinga jer aktualna olimpijska pobjednica Sara Kolak na domaćem će terenu ugostiti Christin Hussong, Nikolu Ogrodnikovu i Livetu Jasiunaite, odnosno prvu, drugu i treću s Europskog prvenstva u Berlinu 2018. godine!

“Super! Baš ste me razveselili! Uljepšali ste mi dan”, rekla je Sara kada je saznala imena suparnica u Zagrebu i dodala:

“Drago mi je što će na Hanžekovićevom memorijalu biti tako jako natjecanje i što ću bacati protiv cura koje inače srećem na svjetskim i europskim prvenstvima. To je upravo ono što mi treba ove godine kada skoro pa i nema natjecanja, a zbog svih tih problema s karantenom i crvenim listama teško je upasti i na ona malobrojna.”

Sara, inače, živi u Oslu gdje trenira s dvostrukim olimpijskim pobjednikom Andreasom Thorkildsenom. Vjeruje da će na Hanžekovićev memorijal doći u vrlo dobroj formi, no u sezoni kakva je ova teško je prognozirati ikakav rezultat.

“Teško je uloviti pravi ritam kad se stalno nešto čeka i odgađa i nikad do zadnjeg trenutka nije sigurno hoćeš li nastupiti ili ne. Teže je u takvim okolnostima i trenirati, no trener mi kaže da je sve to izvan naše kontrole i da se moramo prilagoditi. Zato mogu reći samo to da u Zagrebu očekujem odlično natjecanje. Rezultat nikad ne prognoziram, ali sigurno ću dati svoj maksimum da on bude što bolji. Jaka konkurencija će mi u tome zasigurno pomoći i stvarno se veselim ‘Hanžeku’,” zaključila je Sara.

Rekord mitinga, koji od prošle godine drži upravo Sara Kolak, iznosi 66.42 metra.

Privremena startna lista bacanja koplja

Sara Kolak HRV
Christin Hussong NJEM
Nikola Ogrodnikova ČEH
Liveta Jasiunaite LIT
Lina Muze LAT

OSTALI SPORTOVI