Hrvatska uzvratila Makedoniji; Repeša: Podižemo igru i agresivnost, svi se trude

Hrvatska košarkaška reprezentacija slavila je protiv Makedonije u srijedu u Zagrebu 72:67.  Na zatvorenoj trening utakmici naša izabrana vrsta je protiv Makedonije cijelo vrijeme vodila, pa malo pala pred kraj, ali ovaj put nije dopustila preokret.

U ove prve dvije utakmice svi su dobili priliku. Završili smo s periodom izuzetnog rada i raspodijelili minutažu da se nitko ne ozlijedi kao jučer Šarić”, izjavio je hrvatski izbornik Jasmin Repeša nakon druge utakmice protiv istog protivnika.

Podižemo igru, agresivnost, razgovor… Svi se trude, samo su pred kraj utakmice ‘lipsali’, više nisu mogli hodati “, dodao je Repeša.

Hrvatski reprezentativci Marko Tomas i Ante Delaš zabili su po 11 koševa, a Damir Markota i Luka Žorić po deset. Ante Tomić odmarao je cijelo drugo poluvrijeme, a Dario Šarić susret je gledao s tribina.

Ozljeda gležnja iz jučerašnje utakmice djeluje ozbiljnije nego se na prvu činilo, Dario hoda pomoću štaka…

Bilo bi još gore da mi gležanj nije bio bandažiran. Ostat ću nekoliko dana na terapijama, pa se priključiti reprezentaciji na drugom dijelu priprema u Dubrovniku, nakon što se ostatak reprezentacije vrati s turnira u Francuskoj, na kojem će još igrati Njemačka i Grčka“, kazao je Šarić.

To su protivnici po mjeri. Nakon tog turnira znat ćemo gdje smo, ali od rezultata će biti važnije graditi svoju igru i napredovati”, rekao je Ante Tomić.

AKTUALNO KOŠARKA

Ostavi komentar