Hrvatska za djecu: Zagrebački rukometni savez okupio sportske legende u humanitarnoj akciji

ZRS, Kazo Ilijaš (2)

Na rukometnom igralištu ŠRC Šalata održalo se zanimljivo sportsko druženje. prepoznao je važnost aktivnosti koje Zaklada “Hrvatska za djecu” provodi kroz projekt Sport za sve.

“Iznimna nam je čast što ovom akcijom nadarenoj djeci zajedno omogućujemo besplatno treniranje u klubovima na razini godišnje članarine. Tu je i sportska oprema koja će ih dodatno razveseliti. Vjerujem da ćemo ovakvim projektima potaknuti mlade da se i dalje bave sportom,” izjavio je Kazimir Ilijaš, glavni tajnik Zagrebačkog rukometnog saveza.

ZRS, Kazo Ilijaš (4)

Nakon dugo vremena s rukometnom loptom imali smo prilike vidjeti Gorana Šprema, Damira Bičanića, Vladimira Jelčića, Zvonimira Bilića i Ninu Markovića.

“Drago mi je što smo se okupili i odigrali ovu utakmicu za djecu. Vjerujem da će takvih akcija biti i u budućnosti, nadam se što češće i pred punim tribinama kada nam se život vrati u normalu,“ istaknuo je Goran Šprem.

ZRS, Kazo Ilijaš (3)

Uz rukometaše, svoje umijeće pokazale su i rukometašice Klaudija Klikovac Bubalo, Nataša Kolega, Anđa Marić Bilobrk i Lidija Horvat. S rukometnom loptom imali smo prilike vidjeti i vaterpolo legende Tomislava Paškvalina i Dubravka Šimenca te vaterpolista Marina Dašića.

ZRS, Kazo Ilijaš (5)

“Uvijek mi je lijepo podružiti se sa svojim sportskim prijateljima. Ovo je jedna lijepa akcija koju apsolutno podržavam. Nadam se da će ovakvi projekti zaživjeti i u drugim dijelovima Hrvatske te pomoći djeci koja će jednog dana biti ozbiljni ljudi i sportaši,” zaključio je Dubravko Šimenc.

ZRS, Kazo Ilijaš (6)

Zaklada ‘Hrvatska za djecu’ i Zagrebački rukometni savez ovim projektom pomažu nadarenim mladim rukometašima i rukometašicama. U akciju su se uključili zagrebački rukometni klubovi RK Lokomotiva, RK Trešnjevka, RK Sesvete Agroproteinka, RK Zg Dubrava, MRK Sesvete, MRK Metalac, RK Medveščak Zg, RK Dubrava Zagreb, RK Maksimir Pastela, RK Trnje, RK Dinamo Zagreb, RK PPD Zagreb, RK Libra Tehničar koji im daruju godišnju članarinu.

ZRS, Kazo Ilijaš (7)

“U doba pandemije koronavirusa djeca se nedovoljno kreću te time pridonose nepovoljnoj slici kada su pretilost i dijabetes u pitanju. Ovom akcijom želimo poslati pozitivnu poruku mladima,” zaključila je Renata Gubić, upraviteljica Zaklade ‘Hrvatska za djecu’.

ZRS, Kazo Ilijaš (8)

Zaklada ‘Hrvatska za djecu’ djeluje 11 godina na području skrbi o djeci i mladima. Zakladu je osnovala Republika Hrvatska a upravljačka prava i obveze ostvaruje Vlada RH. Svrha Zaklade je promicanje dobrobiti osobnih i imovinskih prava djece te osnaživanje obitelji u situacijama različitih socijalnih, zdravstvenih, odgojnih i obrazovnih potreba djece.

ZRS, Kazo Ilijaš (1)

 

Kroz svoje programe pomoći Zaklada je do sada na račune svojih korisnika isplatila više od 80 milijuna kuna i pomogla više od 60000 djece i mladih osoba.

RUKOMET