Hrvatske odbojkašice i odbojkaši saznali protivnike na Europskom prvenstvu

Odbojkašice

Hrvatska ženska i muška odbojkaška reprezentacija saznale su protivnike na Europskom prvenstvu koje se u ljeto 2023. godine igra u Belgiji, Italiji, Estoniji i Njemačkoj za odbojkašice te Bugarskoj, Italiji, Izraelu i Makedoniji za odbojkaše. U kraljevskoj palači Palazzo Reale u talijanskom Napulju odlučeno je kako će na početku puta do europskog zlata hrvatskoj ženskoj reprezentaciji u skupini B stajati Italija, Rumunjska, Bugarska, Bosna i Hercegovina te Švicarska. Muška reprezentacija na Prvenstvu će igrati također u skupini B i to protiv Bugarske, Finske, Slovenije, Ukrajine i Španjolske.

“Mislim da možemo biti zadovoljni ždrijebom. Što se tiče ženske grupe sigurno da je Italija favorit. S njima je na njihovom terenu uvijek teško igrati, no ostale ekipe daju nam za pravo da se možemo nadati drugom mjestu, a time i možda lakšem protivniku u osmini finala gdje se križamo s grupom D. Tamo svakako možemo tražiti prolaz prema četvrtfinalu. Muška grupa je jako teška i zahtjevna. Slovenija je viceprvak Europe, Bugarska domaćin, Španjolsku smo pobjeđivali, no vrlo je jaka reprezentacija, a Ukrajina je najveće iznenađenje prošlog Svjetskog prvenstva. Imamo veliku šansu ukoliko izađemo iz grupe s drugog ili trećeg mjesta da u osmini finala idemo na nekog od lakših protivnika u grupi D” – istaknuo je stručni tajnik Hrvatskog odbojkaškog saveza Frane Žanić te dodao: “Generalno možemo biti jako zadovoljni. Moramo se jako dobro pripremiti, analizirati sve protivnike, iskoristiti prvi dio ljeta da budemo spremni za ono što nas čeka. Obje reprezentacije imaju lijepu šansu probiti se među osam najboljih ekipa u Europi što je vrlo realan cilj.”

Naše odbojkašice u skupini B prvu će fazu natjecanja igrati u Italiji, dok će oni iz skupine A igrati u Belgiji, skupine C u Njemačkoj, a skupine D u Estoniji. Odbojkaši će pak prvu fazu započeti u Bugarskoj dok će skupina A igrati u Italiji, skupina C u Sjevernoj Makedoniji, a skupina D u Izraelu.

Na Europskom prvenstvu u odbojci 2023. uz Hrvatsku će igrati reprezentacije Azerbajdžana, Belgije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Češke, Danske, Estonije, Finske, Francuske, Grčke, Italije, Izraela, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, Poljske, Portugala, Rumunjske, Sjeverne Makedonije, Slovačke, Slovenije, Španjolske, Srbije, Švedske, Švicarske, Turske i Ukrajine.

OSTALI SPORTOVI