Hrvatske odbojkašice i odbojkaši u Varaždinu: Očekujemo podršku s tribina, znamo da je ovo odbojkaški grad

Ivan Raic, Sanja Gamma 2

Hrvatske odbojkaške reprezentacije u Varaždinu igraju prve domaće utakmice Europske zlatne lige.

Hrvatske reprezentativke grupnu fazu domaćih utakmica otvaraju u srijedu s Mađarskom u 19 sati, a nastavljaju s Austrijom 1. lipnja i završavaju s Francuskom 15. lipnja. Našim seniorkama ovo će biti izvrsna priprema za Final Four u kojoj će dočekati najbolje iz drugih grupa, odnosno pravu elitu europske odbojke.

“Nakon prve odigrane utakmice u Austriji gdje smo pobijedile 3:2 atmosfera je vrlo pozitivna. Utakmica je bila vrlo teška. Sutra po prvi put igramo na domaćem terenu, pred našom publikom. Nakon dugo vremena igramo u Varaždinu i očekujemo podršku s tribina jer znamo da je Varaždin uvijek bio odbojkaški grad. Srećom, nemamo ozljeda i nastavljamo uspješno sa svojim radom i očekujemo Mađarice i Austrijanke te nakon toga spremamo se za putovanje u Mađarsku,” izjavila je reprezentativka Sanja Gamma.

Hrvatski reprezentativci u srijedu igraju s Estonijom. sa Španjolskom se igra 1. lipnja, a s Nizozemskom 15. lipnja. Seniorima će ovo biti prvo veliko natjecanje pod vodstvom novog izbornika Emanuela Zaninija te vjeruju da će moći izboriti Final Four za seniore koji se igra u Talinu 21. i 22. lipnja.

“Ovo nam je prva domaća utakmica u Europskoj ligi, a druga ukupno. Nakon dobre igre u Nizozemskoj, nažalost izgubili smo 3:2. sada očekujemo još bolju igru. Estonci su prošlogodišnji prvaci Europske lige koji su jako nezgodan protivnik i možemo očekivati dobar meč sutra protiv njih. Mi smo skroz nova ekipa ove godine s novim trenerom, nemamo nikakav imperativ rezultata te težimo graditi što veći naš nivo u ovoj Europskoj ligi i vidjet ćemo dokle ćemo stići,” najavio je Ivan Raič.

Obje reprezentacije u Varaždinu imaju idealne uvjete. Stručni tajnik HOS-a Frane Žanić ističe: “U Varaždinu smo već dva tjedna sa ženskom reprezentacijom, a muška je ovdje u tjedan dana. Uvjeti su izvrsni. Iza nas su odigrana prva gostujuća kola, odnosno utakmica s Nizozemskom u kojoj su pokazali odličnu igru. To nam daje poticaj i nadu da možemo protiv Estonije upisati pobjedu. Što se ženske reprezentacije tiče, malo je kompliciranije, budući da su nam se izbornik i kapetanica priključili neposredno dan ranije, prije prvog kola u Austriji, dok nam se Sanja Gamma tek danas priključila Mislim da smo tu napravili smjenu generacija, okrenuli smo se mladim nadama kojima je ovo prvi put da imaju određenu važniju ulogu u reprezentaciji gdje se nije lako odmah prilagoditi na taj visoki nivo i intenzitet utakmica!“

“Iznimno mi je drago da su odbojkaške reprezentacije ovdje. Ovo je prvi puta da su i muška i ženska reprezentacija u istom sportu u Areni Varaždin. Siguran sam da će ih naši Varaždinci bodriti. Tradicija odbojke u ovome gradu je duga i jaka, imali smo i državne prvake te se nadam da će ljudi prepoznati atraktivnost odbojke,” zaključio je Ivan Čehok, gradonačelnik grada Varaždina.

OSTALI SPORTOVI