Hrvatske stolnotenisačice u odlučujućem susretu skupine poražene od Slovenije

Lea Rakovac, Facebook

Hrvatska ženska stolnoteniska reprezentacija završila je nastup u skupini G Druge divizije na drugom mjestu, odmah iza Slovenije koja je u međusobnom susretu bila bolja sa 3:1. To je bio odlučujući meč za prvu poziciju, Azerbajdžan i Kosovo su bili totalni autsajderi, ali naše predstavnice nisu uspjele nadmudriti Sloveniju.

Odlično smo otvorili, Rakovac je bez većih problema svladala Galić sa 3:1, ali nakon toga sve je otišlo na stranu Slovenije. Tubikanec je izgubila od Fajmut (1:3), Petek od Pavčnik (1:3), a za kraj nadanja Rakovac je svladana od Fajmut (2:3), iako je vodila sa 2:1.

“Ivana je odlično krenula prvi set, uvjerljivo vodila cijeli set, imala dvije set lopte koje nije iskoristila. Potom je dobila drugi set, a treći i četvrti bili su kopija prvog. Vodstvo kroz čitav set, pa padovi koncentracije na kraju seta. Petra je bila vrlo nervozna protiv odlične Pavčnik, gubila je sa 2:0 u setovima, vratila se u meč dobitkom trećeg seta, ali bila je bez prave šanse u zadnjem setu. Lea je igrala vrlo gust meč sa Fajmut, vodila 2:1, no nije izdržala do kraja. Kroz čitav meč imala je problema sa prijemom servisa,” prepričao je tijek meča izbornik Nikica Vukelja naglasivši da su Slovenke ipak bile bolje.

Za poredak od 17. do 24. mjesta Hrvatska, koja je u Rusiju stigla s najmlađom reprezentacijom u povijesti našeg stolnog tenisa, igrat će sa Grčkom, koja je završila na prvom mjestu u skupini H ispred Engleske, Belgije i Finske. U slučaju pobjede, iduće suparnice su bolje u dvoboj između Turske i Litve. (hsts.hr)

EP, ekipno (Ž), skupina G:
Hrvatska – Slovenija 1:3
Rakovac – Galić 3:0 (9, 12, 1)
Tubikanec – Fajmut 1:3 (-10, 4, -8, -6)
Petek – Pavčnik 1:3 (-9, -7, 9, -5)
Rakovac – Fajmut 2:3 (-9, 4, 9, -7, -7)

Kosovo – Hrvatska 0:3
Maloku – Rakovac 3:0 (-4, -3, -8)
Zeqiri – Jeger 0:3 (-7, -6, -9)
Haliti – Tubikanec 0:3 (-7, -4, -4)

Poredak:
1. Slovenija 3-0
2. Hrvatska 2-1
3. Azerbajdžan 1-2
4. Kosovo 0-3

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: ,

Ostavi komentar