‘Hrvatski’ Dobovec bez iznenađenja protiv Barce: Dali smo zadnji atom snage

Kujtim Morina, Dobovec

U Dvorani Krešimira Ćosića u Zadru u srijedu je započeo završni turnir futsalske Lige prvaka, a Kairat i Barca prvi su izborili plasman u polufinale.

Španjolci su utakmicu protiv Slovenaca odlučili sredinom prvog poluvremena: u devetoj minuti precizan je bio Ferrao, a tri minute poslije Aicardo postavlja konačnih 2:0.

Bio je to prvi, povijesni nastup jednog slovenskog kluba u ovoj fazi futsalske Lige prvaka, pri čemu su svoj obol dali i hrvatski trener Kujtim Morina te trojica hrvatskih reprezentativaca – Tihomir Novak, Vedran Matošević i Luka Perić.

“Bilo je teško, ali moram čestitati svojim igračima, dali su sve što mogu od sebe, i zadnji atom snage. Barca je sam vrh europskog futsala, ali pokušali smo igrati presing, no teško je kada im treba postići pogodak. Mislim da smo na najbolji način predstavili svoj klub, slovenski futsal te općenito futsal s ovih prostora – pokušali smo parirati Barci, nismo htjeli samo stajati u svojoj polovici i tražiti faktor sreće. Mi uživamo u ovom natjecanju, ubiremo plodove rada u posljednje četiri godine”, rekao je Morina, piše hns-cff.hr.

NOGOMET