Hrvatski košarkaši u Pireju traže vizu za Olimpijske igre u Parizu: Slovenija i Grčka su prvi konkurenti, ali mi imamo svoje adute

Šarić, FIBA

U švicarskom Miesu, gradiću nadomak Geneve, u sjedištu Fibe,  izvučene su natjecateljske skupine za Olimpijske kvalifikacijske turnire. Hrvatska je izvukla turnir u Grčkoj i skupinu A sa Slovenijom i Novim Zelandom, a križat će se sa skupinom B u kojoj su Egipat, Grčka i Dominikanska Republika. Obje skupine igrat će se u grčkom gradu Pireju.

“Skupina je zahtjevna, sve momčadi su jake. Slovenija i Grčka sa svojim ‘superstarovima’ su nam definitivno prvi konkurenti za osvajanje turnira”, rekao je izbornik reprezentacije Josip Sesar odmah po održanom izvlačenju i dodao:

“Mi smo ovo ljeto odigrali na visokom nivou i imamo neke svoje adute. Već samim plasmanom na Olimpijski kvalifikacijski turnir smo napravili velik posao, a sad nas čeka pripremni period za sljedeću stepenicu. Nadam se da će svi biti zdravi i na dispoziciji, da ćemo odigrati dobre prijateljske utakmice i da ćemo se pripremiti najbolje što možemo i otići spremni u Grčku.”

Olimpijski kvalifikacijski turniri igrat će se od 2. do 7. srpnja 2024. u Grčkoj, Latviji, Španjolskoj i Portoriku, a samo će pobjednici svakog turnira osvojiti mjesto na Olimpijskim igrama u Parizu.

Osim Hrvatske, na Olimpijskim kvalifikacijskim turnirima sudjeluju 24 reprezentacije: Angola, Bahami, Bahrein, Brazil, Crna Gora, Dominikanska Republika, Egipat, Filipini, Finska, Gruzija, Grčka, Italija, Kamerun, Latvija, Libanon, Litva, Meksiko, Novi Zeland, Obala Bjelokosti, Poljska, Portoriko, Slovenija i Španjolska.

Na Olimpijske igre 2024 u Parizu već je direktno kvalificirana Francuska kao domaćin, a kao najbolji predstavnici svojih kontinenata sa Svjetskog prvenstva kvalificirali su se: Australija, Japan, Južni Sudan, Kanada, Njemačka, Sjedinjene Američke Države i Srbija.

KOŠARKA