Ivica Obrvan pripremio Hrvatice za Svjetsko prvenstvo

Croatia vs Montenegro

Nakon tjedan dana treninga i dva susreta Croatia Cupa, završene su pripreme hrvatske ženske seniorske reprezentacije u Poreču.

Izbornik Ivica Obrvan odlučio je u Švedsku voditi 20 igračica. Kako su u Poreču bile 22 rukometašice, jasno je da su dvije ostale bez mogućnosti nastupa na Svjetskom prvenstvu. Njegova odluka je da se u svoje klubove vrate Tena Japundža kao jedno od tri desna krila, te Tena Petika kao jedna od 11 vanjskih igračica. Tako će u Švedsku putovati tri vratarke, četiri krila, tri kružne napadačice i 10 vanjskih igračica. U zapisnik svake utakmice može ući 16 pa će četiri uvijek biti na tribinama.

Inače, Hrvatska je na Croatia Cupu najprije pobijedila Kongo 33:23, a zatim i Crnu Goru 26:25.

U svakoj od tih utakmica izbornik je koristio maksimalni broj igračica i svaka je dobila ponešto minuta. Osim pobjeda, ono što nas sve veseli je činjenica da su sve djevojke zdrave i spremne čekaju početak natjecanja.

Kao što je poznato, Hrvatska se nalazi u skupini A, zajedno sa Senegalom, Kinom i Švedskom. Tim redoslijedom će se i igrati. Prvi susret na rasporedu je 1. prosinca u 18 sati protiv Senegala. Dva dana kasnije našu reprezentaciju očekuje susret protiv Kine u 15:30 sati. Na kraju natjecanja po skupinama, čeka nas domaćin i jedan od favorita za zlato. Susret protiv Švedske igra se 5. prosinca u 20.30 sati. Tri najbolje reprezentacije iz svake skupine prolaze dalje. U drugom krugu, skupina A spaja se sa skupinom B u kojoj su Mađarska, Crna Gora, Kamerun i Paragvaj.

Nastup u Švedskoj bit će osmo svjetsko prvenstvo za hrvatsku žensku reprezentacija. Do sada je najbolji rezultat šest mjesto osvojeno 1997. godine.
Ukupno četiri izbornika vodila su Hrvatsku na svjetskim prvenstvima do sada. Josip Šojat imao je tu čast čak tri puta 1995., 2005., 2007.., Nenad Šoštarić dvaput 1997., 2021., a po jedanput su na klupi reprezentacije sjedili Željko Tomac 2003, te prof. Vladimir Canjuga 2011. godine. Ivica Obrvan je dakle, peti naš izbornik na svjetskim smotrama.

TEA PIJEVIĆ – SCM GLORIA BUZAU
IVANA KAPITANOVIĆ – CS RAPID BUCURESTI
LUCIJA BEŠEN – RK PODRAVKA VEGETA
PAULA POSAVEC – CS GLORIA 2018 BISTRITA
ANDREA ŠIMARA – RK PODRAVKA VEGETA
NIKOLINA ZADRAVEC – RK PODRAVKA VEGETA
KATARINA JEŽIĆ – HC DUNĂREA BRĂILA
SARA ŠENVALD – RK PODRAVKA VEGETA
MIA BRKIĆ – METZ HANDBALL
ĆAMILA MIČIJEVIĆ – PARIS 92
DEJANA MILOSAVLJEVIĆ – SCM CRAIOVA
KRISTINA PRKAČIN – RK LOKOMOTIVA ZAGREB
TINA BARIŠIĆ – RK PODRAVKA VEGETA
VALENTINA BLAŽEVIĆ – SCM GLORIA BUZAU
STELA POSAVEC – MKS FUNFLOOR LUBLIN
LARISSA KALAUS – RK PODRAVKA VEGETA
KATARINA PAVLOVIĆ – CS MINAUR BAIA MARE
KLARA BIRTIĆ – SG BBM BIETIGHEIM
DORA KALAUS ŽULJ – RK PODRAVKA VEGETA
LARA BURIĆ – RK LOKOMOTIVA ZAGREB
STRUČNO VODSTVO:

IVICA OBRVAN, Izbornik
ANTONIO PRANJIĆ, Trener
MATIJA BILUŠIĆ, Trener vratarki
PERO KUTEROVAC, Kondicijski trener
VESNA HODIĆ, Fizioterapeut
ANDREJ MATEJČIĆ, Fizioterapeut
JOŠKO BILANDŽIĆ, Liječnik
LJERKA VRESK, Tehnički menadžer
IVICA MARAŠ, PR
IVICA UDOVIČIĆ, Direktor nacionalnih selekcija

(Foto: Uros Hocevar / kolektiff)

RUKOMET