Hrvatski zet naslijedio Sukna, Lončar najbolji centar svijeta

Total 7

Total Waterpolo izabrao najbolje vaterpoliste na svijetu. Felipe Perrone i Ekaterina Prokofjeva ponijeli prestižne titule, a hrvatski reprezentativac Luka Lončar drugu godinu zaredom u najboljoj je sedmorki.

Brazilac sa španjolskom putovnicom oženjen Hrvaticom i bivši igrač VK Jug CO, vodio je Barcelonetu do bronce u Ligi Prvaka i reprezentaciju do finala na Europskom prvenstvu u Barceloni. Izvrsnu godinu sad završava s najvećim mogućim individualnim priznanjem u svijetu vaterpola – nagradom Total Player 2018, te nasljeđuje našeg Sandra Sukna koji je cijelu sezonu propusti zbog zdravstvenih problema sa srcem.

Važnost Total Player izbora leži u činjenici da pobjednike bira žiri sastavljen od 40 najcjenjenijih sportskih trenera, devet nacionalnih vaterpolskih portala, te glasovi navijača Perrone je do priznanja došao u uzbudljivom nadmetanju sa srpskim reprezentativcem Andrijom Prlainovićem koji je i ove godine završio na drugom mjestu s tri boda manje (75-72).

U ženskoj konkurenciji, najboljom igračicom svijeta proglašena je Ruskinja Ekaterina Prokofjeva, koja je titulu osvojila ispred Nizozemke Catharina van der Sloot i Mađarice Rite Keszthelyi.

Izabrane su i najbolje momčadi svijeta – Total Seven 2018. Naš Luka Lončar je nastavio s prošlogodišnjom formom i u izboru struke i navijače je ponovno izabran za najboljeg centra na svijetu. U idealnoj momčadi su se Lončaru pridružili i Grk Ioannis Fountoulis, Crnogorac Aleksandar Ivović, srpski reprezentativci Andrija Prlainović i Dušan Mandić, španjolski vratar Dani Lopez Pinedo te Felipe Perrone.

Najbolju žensku momčad čine Španjolke Beatriz Ortiz i Maica García Godoy, Amerikanka Ashleigh Johnson, Nizozemke Maud Megens i Catharina van der Sloot, Mađarica Rita Keszthelyi i Ruskinja Prokofjeva

“Struka i vaterpolska javnost su prepoznali izniman učinak Felipea Perronea, koji je svoju neospornu kvalitetu nadopunio i iznimnim liderskim sposobnosti i na taj način učinio CNA Barcelonetu jednim od najmodernijih vaterpolskih kolektiva, a Španjolsku vodio do dugo iščekivanog finala na velikom natjecanju.” zaključuje Total Waterpolo.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI