Vladimir Miholjević: Novi Tour of Croatia je ‘obmana i laž’

Tour of Croatia, Miholjević, KL-Photo (3)

Vladimir Miholjević, proslavljeni bivši hrvatski bicklist i dugogodišnji organizator utrke Tour of Croatia, kao i direktor tvrtke Top Sport Events d.o.o., oštro je reagirao na pojavu ‘nove’ utrke pod istim imenom, koja bi se trebala održati u travnju iduće godine.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Tour of Croatia za 2019. godinu nema nikakve veze s Tour of Croatia koju je moja tvrtka Top Sport Events d.o.o. u kojoj sam otpočetka jedini vlasnik pokrenula i organizirala 2015., 2016., 2017. i 2018. godine.

Osim 13 slova koja su sadržana u imenu Tour of Croatia, nova utrka nema nikakve veze sa dosadašnjim izdanjima Tour of Croatia. Istina je da ime utrke nije bilo registrirano pri Zavodu za intelektualno vlasništvo, što je nažalost iskoristio bivši suradnik Ivan Črnjarić i u svibnju ove godine zaštitio ime Tour of Croatia kao svoje privatno vlasništvo. Nažalost, to je moj naivni propust jer sam od samog početka smatrao da ova utrka treba pridonositi svima, a Tour of Croatia je u prve četiri godine svog održavanja pod mojom organizacijom dobio brojne nagrade, proglašen je sportskim događajem godine i najljepšom razglednicom Hrvatske u svijetu.

Tvrdnja novog organizatora da se radi o 5. izdanju utrke je obmana i laž, jer je on (novi organizator tvrtka Thorax d.o.o.) prijavio utrku kao prvo izdanje, što jedino i može s obzirom da sav sadržaj i rezultati dosadašnja četiri izdanja nepobitno pripadaju tvrtki Top Sport Events. Novi organizator ima od svibnja ove godine samo ime, 13 slova, ali ne i iskustvo, organizaciju, znanje, nagrade i dr. Dapače, novi organizator nikada nije organizirao niti jednu biciklističku utrku, a tvrtka Thorax d.o.o. koja se pojavljuje kao novi organizator je prema službenim podacima u Sudskom registru registrirana za produkciju i modni dizajn, a uz to nalazi se u predstečajnoj nagodbi, a obveze Republici Hrvatskoj i javnim ustanovama otplaćuje kroz 48 rata.

Izjava predsjednika HBS-a Tomislava Zadra je najblaže rečeno skandalozna, jer je gospodin Zadro upoznat sa cijelim slučajem zbog kojeg je u HBS-u reagirala i sportska inspekcija. Izjava u kojoj gospodin Zadro dosadašnje rezultate i iskustvo TOC-a koji se ‘etablirao kao vrhunska međunarodna biciklistička utrk’ povezuje s novim organizatorima koji nemaju niti jedno iskustvo organizacije biciklističke utrke niti suradnje s HBS-om je neprofesionalna i žalosno je da tako nešto može izjaviti netko tko je na čelu nacionalnog saveza.

Slučaj ‘Tour of Croatia’ nalazi se na sudu.”

(Foto: KL-Photo)

OSTALI SPORTOVI