HTS i ZTS žele od Grada Zagreba preuzeti TC Maksimir: Postao bi centar izvrsnosti

Tenis

Za nešto manje od dva mjeseca u Areni Zagreb će se održati finale Svjetske skupine Davis Cupa za 2016. godinu, u kojem će se sastati Hrvatska i Argentina, što je bez sumnje veliki uspjeh hrvatskog tenisa.

Ipak, već sada treba voditi računa i o budućnosti, a jedan od koraka u tom smjeru je željeni centar izvrsnosti, koji bi, ukoliko se ostvare planovi, zaživio u teniskom centru Maksimir. U tom smislu, Hrvatski teniski savez i Zagrebački teniski savez uputili su Gradu Zagrebu molbu za dodjelu igrališta i dvorane na TC Maksimir.

On je svojom pozicijom i pratećom infrastrukturom najbolji prostor za pripremu tenisača kao i za natjecanja iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza, te veličinom i namjenom primjeren optimalnom financijskom poslovanju. Dosadašnja pozicija Nacionalnog teniskog centra na Zagrebačkom velesajmu samo djelomično zadovoljava potrebe HTS-a za kapacitetima terena.

U suradnji s gradom Zagrebom, Hrvatski teniski savez i Zagrebački teniski savez spremni su sa svojim sponzorima i partnerima pronaći dodatne izvore financiranja kako bi se TC Maksimir doveo u optimalno stanje i kao takav postao prepoznatljiv centar teniske izvrsnosti ne samo Hrvatske, već i regije pa čak i svijeta, jer je već iskazano zanimanje za korištenje kapaciteta u pripremama.

HTS je u ovom trenutku spreman ustrojiti tenisku akademiju na najvišim svjetskim standardima u kojoj bi nosioci programa bili naši najbolji i najuspješniji treneri (Goran Ivanišević, Iva Majoli, Željko Krajan, Igor Šarić, Goran Prpić i dr.). Centar izvrsnosti okupljao bi naše najbolje tenisače svih kategorija, pružao bi usluge edukacije trenera uz suradnju s obrazovnim ustanovama, te bi nudio različite oblike priprema za tenisače svih uzrasta, i to iz cijeloga svijeta.

HTS je stupio u kontakt i dobio potporu ITF-a te nacionalnih teniskih saveza drugih zemalja, pri čemu je iskazan veliki interes za suradnjom. S obzirom na navedeno vidljiv je veliki potencijal koji pruža projekt teniske akademije HTS-a, kao i razne koristi za sve partnere koji će biti uključeni u projekt. Projekt nije moguće realizirati bez reprezentativnog teniskog centra s optimalnom infrastrukturom.

HTS je analizirajući teniske centre u Zagrebu utvrdio da je TC Maksimir s 22 terena na otvorenom i pripadajućom teniskom dvoranom s četiri hard court terena najbolja lokacija za realizaciju navedenog projekta.

TENIS
Tagged with: ,