Humanitarna akcija u Slavoniji: Za Martinu Kolesarić prikupljeno više od šest tisuća kuna!

Martina Kolesarić, Futsal Dinamo

Futsal Dinamo prošlog je vikenda odigrao dvije generalne probe pred početak nove sezone 1.HMNL u kojoj Plavi, u derbiju kola, dočekuju velikog rivala i glavnog favorita za naslov prvaka, pojačani Split Tommy. Utakmica Futsal Dinamo – Split Tommy igra se u subotu, 7. listopada, s početkom u 20 sati u Dvorani 2 Doma sportova.

Futsal Dinamo je tako u petak, u sklopu akcije “Hodaj, Martina”, odigrao prijateljsku utakmicu protiv Osijek Kelmea. Utakmica je bila čvrsta, dinamična i puna preokreta, a na kraju završila 4:4.

Pogotke za Futsal Dinamo zabili su Davor Kanjuh i Matija Capar u prvom dijelu te Vito Gagulić i Vedran Matošević u nastavku. Za Osijek Kelme precizni su bili Goran Dakić, koji je zabio po jedan pogodak u svakom poluvremenu, Marko Jularić o Gordan Duvančić.

Sve u svemu, konačni rezultat je najmanje bitan. Utakmica je bila pripremnog i prije svega humanitarnog karaktera, a kroz dva dana Dinamove turneje u Slavoniji za Martinu Kolesarić prikupljeno je 6.679 kuna, a oba kluba su također uplatila određeni iznos za spomenutu humanitarnu inicijativu.

Dinamo - Osijek Kelme (Hodaj, Martina)

Martina je 24-godišnja djevojka koja od rođenja boluje od cerebralne paralize. Nakon cjeloživotnih terapija, operacija i liječenja, napretkom medicine i tehnologije otvorila joj se mogućnost rehabilitacije uz pomoć robotike. Tjedne terapije koštaju više od 11 tisuća kuna, a prema procjenama liječnika, potrebno joj je još svega nekoliko tjedana kako bi u potpunosti prohodala. Svi koji žele pomoći mladoj Martini, to mogu učiniti na službenoj Facebook stranicu akcije Hodaj, Martina.

U subotu Dinamo je otišao u Valpovo, na poziv domaćina MNK Male Mljekare koja je slavila 20 godina postojanja kluba. Mala Mljekara iz Valpova je član 2. HMNL Istok, a klub se također uključio u akciju Hodaj, Martina.

Futsal Dinamo je do poluvremena stvorio veliku prednost od 6:1. U nastavku utakmice Mala Mljekara je igrala jako dobro te se dostojno nosila s prvoligaškim klubom što je rezultiralo konačnim rezultatom 7:4 za Futsal Dinamo. Najbolji igrač utakmice bio je Dinamov Kristian Čekol koji je zabio hat-trick.

“Prije svega, zahvalio bih se domaćinima koji su nas stvarno jako lijepo ugostili. Što se tiče naše igre, zadovoljan sam, ali uvijek može bolje. Igra nam mora biti još tečnija i brža, u obrani moramo biti još čvršći i agresivniji. Također, ovim putem pozivam sve navijače da u što većem broju dođi na veliki derbi u Domu sportova protiv Splita u subotu. Vidimo se”, rekao je Čekol!

Futsal Dinamo se na svojim službenim stranicama zahvalio domaćinima u Donjem Miholjcu i Valpovu na izvanrednom gostoprimstvu i dobrodošlici, kao i svima koji su bili dio akcije Hodaj, Martina.

Futsal Dinamo i Osijek Kelme okreću se početku nove sezone u kojem Dinamo na domaćem terenu 7. listopada dočekuje velikog rivala i favorita za naslov Split Tommy, a Osijek u prvom kolu gostuje kod Vrgorca.

NOGOMET